• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

AB toplantısında Rusya tepkisi: Salonu terk ettiler

Rusyanın Ukraynayı işgali sürerken, tüm dünyadan Rusyaya tepkiler yağmaya devam ediyor. Dün, Avrupa Birliği delegeleri, Rus Birleşmiş Milletler büyükelçisinin konuşması sırasında konferansı terk etti.
Rus büyükelçisinin, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumunun (UAEA) toplantısında yaptığı konuşma sırasında AB delegelerinin salonu terk ettiği görülüyor.

Bir AB sözcüsü, İngiliz Daily Mail gazetesine yaptığı açıklama, Ukrayna ile dayanışmamızı göstermek için, AB Büyükelçileri ve diğerleri, Rusya Büyükelçisi IAEA Yönetim Kurulunda konuşma yaparken salonu terk etti. dedi. İsmi açıklanmayan AB yetkilisi, sözlerini, Rusya, Ukraynayı işgali sırasında dezenformasyon ve yalanlar yayarken bizim öylece oturmamız beklenemez. dedi.
OPERASYONLARI DERHAL DURDURUN
Açılış konuşmasında AB, Rusyaya Ukraynadaki tüm nükleer tesislerin yakınındaki askeri operasyonları derhal durdurması çağrısında bulundu.
AB, Ukraynanın Nükleer Silahların Yayılmasını Önleme Anlaşması kapsamındaki yükümlülüklerine tam olarak uyduğunu belirterek, Rus yetkilileri yanlış iddialarını derhal sonlandırmaya çağırdı.
AB tarafından toplantıdan sonra yayınlanan basın açıklamasında, asılsız suçlamalardan ve Ukraynanın nükleer silah elde etmek üzere olduğunu yanlış iddialardan Avrupa Birliğinin duyduğu rahatsızlık dile getirildi.
Rusyanın Ukraynayı işgali sürerken, Rus birliklerinin ele geçirdiği Çernobil ve Zaporijya Nükleer Santrallerinde radyasyon sızıntısı tehlikesi yaşanıyor. İki tesisle de bağlantının tamamen koptuğu belirtildi.
aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: