• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

Rusya, Kırım’dan Ukrayna’ya zırhlı trenlerle ağır silahlar taşıdı

Ukraynaya saldırılarına devam eden Rusya, hem kendi topraklarından hem de Belarustan ağır silahlar naklederek, Kırımdan da Ukraynanın güney kentlerine zırhlı trenlerle silahlar gönderdi. Ağır silahların taşındığı trenlerden birine ait sosyal medyada gündem olan görüntülerde, Rusyanın Kırımdaki askeri birliklerinden roket, ağır zırhlı araçlar ve hafif silahlar gönderdiği ifade edildi.
Rus askerleri tarafından korunan trenlere yüklenen silahların ise Rusyanın kontrolündeki Ukraynanın Mariupol kentine gönderildiği belirtildi.
Trenlere, Sovyetler yapımı ZU-23-2 tipi makineli uçaksavar toplarının da bulunması dikkat çekti. Amur ve Baykal olarak isimlendirilen trenlerin ne kadar silah taşıdığı konusunda kesin bilgi edinilemezken, Rusya Savunma Bakanlığı da silah taşıyan Rus trenleri hakkında henüz resmi bir açıklamada bulunmadı. (İHA)
aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: