• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

Almanya: Ukrayna’ya kesinlikle savaş uçakları göndermiyoruz

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Ukraynaya kesinlikle savaş uçakları göndermeyeceklerini açıkladı.
ABD, Polonyanın Rus yapımı MiG-29 savaş uçaklarının Almanyadaki ABD üssüne konuşlandırma teklifini bugün reddetmişti.
Scholz, Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile ortak basın toplantısında, Her türlü savunma ekipmanını sağladık ve size bahsettiğimiz silahları gönderdik fakat somut olarak ne yaptığımızı çok dikkatlice değerlendirmemizin gerektiği de bir gerçek. Ve savaş uçakları kesinlikle bunun parçası değil diye konuştu.
Almanyanın Rusyadan enerji ithalatına kategorik olarak karşı olup olmadığı sorusu üzerine Scholz, ülkenin fosil yakıt ithalatına bağımlılığını azaltmak için aylardır çalışmakta olduğunu belirtti.

ABD, POLONYANIN SAVAŞ UÇAĞI ÖNERİSİNİ REDDETTİ
ABD de bugün, Polonyanın elindeki tüm MiG-29 savaş uçaklarını ABD aracılığıyla Ukraynaya teslim etme önerisini reddetti. Polonya, sürpriz bir öneriyle ordu envanterindeki tüm MİG-29 uçaklarını derhal ve ücretsiz olarak ABD’nin Almanya’daki Ramstein Hava Üssü’ne taşımaya ve ABD hükümetinin emrine vermeye hazır olduğunu açıklamıştı.
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy de daha önce Batılı ülkelere Rus işgaline karşı ülkesine savaş uçağı verilmesi çağrısında bulunmuştu.
UKRAYNANIN HAVA GÜCÜ RUSYAYA GÖRE ZAYIF DURUMDA
Ukrayna, hava gücü açısından Rusya karşısında zayıf durumda ve envanterinde Sovyetler döneminden kalma eskiyen MiG-29 ve Sukhoi-27 savaş uçakları bulunuyor.
Öte yandan Kieve doğrudan savaş uçağı vermek Batılı ülkeler açısından ciddi riskler yaratıyor. Rusya daha önce Ukraynaya hava desteği sağlayan ülkeleri “savaşın bir parçası” olarak göreceği uyarısında bulunmuştu.
NATO da Ukraynanın ittifakın bir üyesi olmadığını belirterek ülkeye asker göndermeyeceğini ve Rusyayla savaşa doğrudan katılmayacağını açıklamıştı.
aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: