• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

ÜMRANİYE’DE “KADINLAR KONUŞSUN DÜNYA GÜZELLEŞSİN” PANELİ

Ümraniye Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bir panel düzenlendi. Program öncesinde kadın sanatçıların eserlerinden oluşan Kadın “Ümran”dır adlı serginin açılışı yapıldı. Programa, Başkan İsmet Yıldırım da katıldı.

Ümraniye Belediyesi “Kadın Konuşsun Dünya Güzelleşsin” adlı panele ev sahipliği yaptı. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü sebebiyle Ümraniye Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen panelin hemen öncesinde, sergi salonunda yer alan Akademi Ümraniye bünyesinde yer alan Geleneksel Sanatlar Atölyesi ve Meslek Edindirme Kursları öğretmen ve öğrencilerinin eserlerinden oluşan Kadın “Ümran”dır sergisinin açılışı Başkan İsmet Yıldırım tarafından yapıldı. Başkan Yıldırım sergiyi gezerek, eserler hakkında bilgi aldı.

“Ümraniye Belediyesi olarak daima sizlerin yanında olduğumuzu asla unutmayın”
Başkan İsmet Yıldırım konuşmasına tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayarak başladı. Başkan Yıldırım: “Tarihimiz boyunca hayatın her alanında hep en ön saflarda yer alan bugün de aynı şekilde varlıklarıyla çevresine ışık tutan tüm kadınlarımızla gurur duyuyoruz. Kadın, toplumun birleştirici gücüdür. Kadınlar, aile yapılarımızın sarsılmaz temelidir” dedi.

Kadınlara yönelik şiddeti de sert bir dille eleştiren Yıldırım, “Siyasetten sanata, spordan iş hayatına varıncaya kadar kadınlarımızın hayatın her alanında yer edinebilmeleri için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da var gücümüzle çalışacağız. Çünkü inanıyoruz ki, kadınların her çağda olduğu gibi bugün de dünyamıza kazandıracağı çok şey var. Biz size güveniyoruz. İhtiyacınız olduğu her alanda Ümraniye Belediyesi olarak daima sizlerin yanında olduğumuzu asla unutmayın” diyerek, konuşmasını noktaladı. Moderatörlüğünü Yazar Remziye Özdemir’in yaptığı panele, Başkan İsmet Yıldırım’ın Eşi Ayşe Saime Yıldırım, Hukukçu Pınar Hacıbektaşoğlu, AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Yeşil Aytulum Turgut ve Suriyeli Aktivist Alisar Alfallah konuşmacı olarak katıldı.

“Ben hayata çok erken başlayanlardanım”
Panele konuşmacı olarak katılan Başkan İsmet Yıldırım’ın eşi Ayşe Saime Yıldırım, “ Ben hayata çok erken başlayanlardanım. 19 yaşımda İsmet Bey ile evlenip Ümraniye’ye gelin geldim. İsmet Bey o dönemde birçok başarıya imza atmış bir insandı. Evliliğimizin ikinci günü programları nedeniyle çıkıp, gitti. Şaşırmıştım. O dönemde telefonda olmadığı için ulaşamadım. Ertesi gün geldiğinde elinde çiçekler vardı. Çok mutlu olmuştum. Eşim, evliliğimizin ilk gününden bugüne özgürlük anlamında beni hiçbir zaman kısıtlama içerisine girmedi” diye konuştu.

“Babamızdan değil annemizden korkardık”
Programda gençlik yıllarına ilişkin anılarını aktaran AK Parti İstanbul Kadın Kolları İl Başkan Yardımcısı Yeşil Aytulum Turgut, “Hayat çok yoğun gidiyor. Kendi günümüzü kendimiz kutluyoruz. Sağ olsun başkanımız bugün bize eşlik etti. Biz babamızdan değil annemizden korkardık. Kardeşlerimi istemeye gelenler annemle görüşüp onay alırlardı. Annem yatılı okulda kalan kız kardeşime daha çok ilgi gösterirdi. Çok kıskanırdım. Tabii sonrasında kıskandığıma pişman oldum. Onunla görüşemediği için hasret kaldığını anladım” dedi.

“Feodal yapıya sahip bir aile içerisinde büyüdüm”
Programda aile yapısına değinen Hukukçu Pınar Hacıbektaşoğlu, “Emek verip mücadele eden tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Yaşadığımız dünya bizlere bir şeyler dayatıyor.  Burada önemli olan çatışmadan büyüyebilmektir. Feodal yapıya sahip bir aile içerisinde büyüdüm. Bugüne kadar da hiçbir zararını görmedim. Üniversiteyi ilk kazandığım yıl babam için yıkımdı. Çünkü Ağrı’dan İstanbul’a gidecektim. Bu süreci onlarla birlikte aştık. Karşılıklı anlayış çok önemli” diye konuştu.

“Türkiye benim için ikinci vatan oldu”
Konuşmacılar arasında yer alan Suriyeli Aktivist Alisar Alfallah, “8 yaşında Türkiye’ye geldim. Buradaki okullarda Türkçe öğrendim. 16 yaşında sosyal medyada bir sayfa açtım. Toplumsal konularda paylaşımlar yapmaya, 17 yaşımda da sunuculuk yapmaya başladım. Sosyal medya bana çok fayda sağladı. Küçük yaşta Türkiye benim için ikinci vatan oldu” dedi.

Kadın Sanatçılardan 105 Eser
Akademi Ümraniye çatısı altında yer alan Geleneksel Sanatlar Atölyesi ve Meslek Edindirme Kursları’nın kadın olan öğretmen ve öğrencileri tarafından üretilen el emeği göz nuru eserler büyük ilgi gördü. 105 eserden oluşan Kadın “Ümran”dır adlı sergide, tezhip, hat, minyatür, seramik, ebru, feretiko, çini, gümüş işlemeciliği, el nakışı, tel kırma, deri, sepet örücülüğü, cam yaldızlama, ahşap oyma, ahşap yakma, ahşap boyama, kâğıt rölyef, sedef, kaligrafi, kalem işi, dekoratif ev aksesuarları ve keçe branşlarının seçkin örnekleri yer aldı.
Başkan Personelin Kadınlar Gününü Kutladı
Başkan İsmet Yıldırım, panel öncesinde belediye hizmet binasındaki tüm birimleri ziyaret ederek, kadın personelin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayıp, hediye takdim etti. Başkan Yıldırım ziyaretleri esnasında personelle de sohbet ederek, işlerinde kolaylık ve başarılar diledi.The post ÜMRANİYE’DE “KADINLAR KONUŞSUN DÜNYA GÜZELLEŞSİN” PANELİ first appeared on Yerel Gazete.

Paylaşın: