• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

Rusya-Ukrayna savaşı… Putin’e sert darbe: Üst düzey general öldürüldü iddiası

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş 13üncü gününe girerken, Ukrayna istihbaratı, Rus lider Vladimir Putinin canını sıkacak bir açıklama yaptı. Açıklamada Rusyanın 41inci Tam Teçhizatlı Ordusunun tümgenerali Vitali Gerasimovun öldürüldüğü belirtildi.
Gerasimovun Harkovda yaşanan çatışmada öldüğü belirtilirken, Tümgeneral Gerasimov ve üst düzey askerler Ukraynanın doğusundaki Harkovda öldürüldü denildi. Araştırmacı gazetecilik ajansı Bellingcat de Rus kaynaklarına dayandırarak Gerasimovun ölümünü doğruladı. İkinci Çeçen Savaşında da görev alan Gerasimov, Rusyanın Suriyedeki operasyonunu ve 2014te Kırımın ilhak edilmesinde de rol almıştı.
Mart ayının başında aynı birlikte görev alan tümgeneral Andrei Sukhovetsky de öldürülmüştü.
TELSİZLER ÇALIŞMIYOR İDDİASI
Öte yandan Ukraynalı yetkililer iki Rus askerin telsiz konuşmasını da yayınladı Askerler, Gerasimovun ölümünü konuştuktan sonra güvenli telsizin de Ukraynanın içinde işe yaramadığından bahsediyor.
İngiliz The Guardian gazetesi, Üst düzey askerin kaybı Putinin lojistik sorunlar yaşayan, morali düşük olan ve Ukrayna direnişiyle karşı karşıya kalan askerleri için kötü bir zamanda geldi. Şifreli iletişim sisteminin kaybolması da yeni bir darbe oldu yorumunu yaptı.
aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: