• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

Muğla’da sekretere taciz davasında karar

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla İl Başkanlığında sekreter olarak görev yapan A.E., 30 Temmuz 2010 tarihinde, iddiaya göre sebilden su doldurduğu sırada o dönemde parti delegesi olan ve daha sonra istifa eden Mehmet A.nın elle tacizine uğradı.
1 çocuk annesi A.E., Komiser Hamdi Bey Polis Merkezine gidip, Mehmet A.dan şikayetçi oldu. Muğla Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmanın ardından şüpheli hakkında, sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel saldırı suçundan Muğla 3. Asliye Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Davanın karar duruşması geçen 1 Martta görüldü. Duruşmaya A.E. ile tutusuz olarak yargılanan Mehmet A. ve avukatları katıldı.
Mahkeme heyeti kararında, suçun işleniş biçimi, işlendiği yer ve konusunu göz önünde bulundurarak Mehmet A.yı 2 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığın duruşmadaki tutum ve davranışları göz önünde bulundurularak bu ceza 1 yıl 8 aya düşürülürken, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi. (DHA)
aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: