• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

Macron ve Blinken’den Ukrayna görüşmesi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Fransa’nın başkenti Paris’te bir araya geldiği ve görüşmenin 1 saatten fazla sürdüğü açıklandı. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price yaptığı açıklamada, Blinken ve Macron’un Rusya’nın Ukraynaya karşı başlattığı savaşı karşısında güçlü ABD-Fransa işbirliğinin sürdürülmesi gereği üzerinde anlaştığını duyurdu.
Price, Macron ve Blinken’ın Ukrayna hükümetine ve halkına yardım sağlamak için devam eden çabaları tartıştıklarını ve Ukraynada seçtikleri savaşa devam ettikleri sürece Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ortaklarına önemli maliyetler yükleme taahhütlerini yeniden teyit ettiklerini açıkladı. Price, “Bakan ve Cumhurbaşkanı, şiddeti azaltmak ve Kremlinin savaşını durdurmak için devam eden diplomasiye ilişkin notları karşılaştırdı dedi.
PRICE VE BLINKENDAN AÇIKLAMA
Macron ve Blinken’ın İran nükleer anlaşmasıyla ilgili görüştüklerini kaydeden Price, İran konusunda yakın koordinasyonu sürdürmeye ve Viyanada İran nükleer anlaşmasına tam uyumluluğa karşılıklı dönüşü sağlayan bir anlaşmaya varma çabalarına da karar verdiler dedi.
Blinken sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada ise, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bugün Pariste bir araya gelmek bir zevkti. Fransa, birçok ortak küresel zorlukta kararlı bir ortak olmuştur ve Ukraynayı desteklemek ve Moskovanın sebepsiz, haksız savaşıyla yüzleşmek için devam eden yakın koordinasyonumuzu dört gözle bekliyorum ifadelerini kullandı.
aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: