• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

Hollanda’dan Ukrayna’nın AB üyeliğine destek yok

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Salı günü Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile bir telefon görüşmesi yaptı. İki lider, Ukraynadaki son durum, sivillerin kaybı, tahliyelerin seyri ve insanı yardım konularında görüş alışverişinde bulundu.
BBC Türkçede yer alan habere göre Zelenskiy, görüşmeye ilişkin Twitter mesajında, Hollandanın Rusya üzerindeki yaptırım baskısına karşı tavizsiz duruşu ve Ukraynanın AB üyeliğine verdiği destek için teşekkür etti.
AB ÜYELİĞİNİ KONUŞMANIN ZAMANI DEĞİL
Hollanda Başbakanı, Zelenskiyin bu açıklamasını yalanladı, Ukraynanın AB üyeliğine destek vermediğini vurgulayan Mark Rutte, Ukraynanın bu isteğini çok iyi anladığımı ve kısa vadede Ukrayna için elimizden gelen her şeyi yapmak için omuz omuza olduğumuzu söyledim. Ama şu anda Ukraynanın AB üyeliğini konuşmanın zamanı değil dedi.
Rutte, gazetecilerin, Zelenskiyden Twitter mesajını silmesini isteyip istemeyeceği sorusuna da, Hayır, bunu sormayacağım karşılığını verdi.
Hollandada, Ukraynanın AB ile ortaklık anlaşmasının onaylanması konusunda 2016 yılında yapılan referandumda seçmenlerin yüzde 61i hayır oyu kullanmıştı.
Rutte başkanlığındaki dönemin hükümeti, referandum için evet çağrısı yaparken, muhalefet ise, Rusya ile sorunları olan, yolsuzluk ve istikrarsızlık batağındaki bir ülkenin, Avrupaya yeni sorunlar getireceği gerekçesiyle Ukraynanın üyeliğine karşı çıkmıştı.
aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: