• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

Rusya’dan petrol açıklaması: Varil başına 300 doların üzerine çıkabilir

Rusyanın Ukraynaya saldırıları sürerken, petrol fiyatları konusunda da kritik açıklamalar geliyor. Rusyadan yapılan açıklamanın ardından Beyaz Saray da petrol konusunda bir bilgilendirme yaptı.
Rusya Başbakan Yardımcısı Alexander Novak, yaptığı açıklamada, ABD ve Avrupa Birliğinin Rusyadan petrol ithalatını yasaklaması halinde petrol fiyatlarının varil başına 300 doların üzerine çıkabileceğini söyledi.
KÜRESEL PAZAR İÇİN FECİ SONUÇLARA YOL AÇAR
Novak, açıklamasında, Rus petrolünün reddedilmesinin küresel pazar için feci sonuçlara yol açacağı kesinlikle açıktır dedi. Novak, ayrıca Avrupa bugün yılda yaklaşık 500 milyar metreküp gaz tüketiyor. Bu tüketimin yüzde 40ı Rusya tarafından sağlanıyor. Rusya onlarca yıldır her şeye rağmen her zaman güvenilir bir ortak olmuştur ifadelerini kullandı.
ABDDEN AÇIKLAMA
Öte yandan Beyaz Saraydan petrol konusunda açıklama geldi. Açıklamaya göre, ABD Başkanı Biden, Rusyadan petrol ithalatının yasaklanması konusunda kararını henüz vermedi. Açıklamada, bu konudaki görüşmelerin devam ettiği belirtildi.
TÜRKİYEDEKİ AKARYAKIT FİYATLARI İÇİN ÖNEMLİ ETKEN
Petrol fiyatları, Türkiye’de akaryakıt fiyatlarının doğrudan belirlenmesinde önemli bir etken. Tamamlanmış petrol ürünleri ham petrolden rafine edildiği için, ham petrolün fiyatının artması durumunda tüm tamamlanmış ürünlerin fiyatları da artıyor.
BENZİN VE MOTORİNE ZAM GELDİ
Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS), bu geceden itibaren benzinin litresine 57 kuruş, motorine ise 1,44 TL zam geldiğini duyurdu.
Yapılan açıklamada, “Pompa satış fiyatlarına yansıyacak şekilde artış olmuştur” denildi.
Petrol fiyatlarındaki ve dolar kurundaki artışlar nedeniyle akaryakıta yarın gece de zam gelmesi bekleniyor.
MOTORİNİN LİTRESİ 21 LİRAYI AŞIYOR
Yapılacak zamla birlikte İstanbul’da benzinin litre fiyatı 19,23 liraya; Ankara’da 19,33 liraya ve İzmir’de ise 19,36 liraya yükselecek.
Motorinin litre fiyatı ise İstanbul’da 21,18 liraya, Ankara’da 21,29 liraya ve İzmir’de 21,3 liraya çıkacak.
aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: