• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

“Rusya Ukrayna’ya Suriyeli savaşçı taşıyor” iddiası

Wall Street Journal gazetesinin haberine göre Rusya, Ukrayna’nın başkenti Kiev’i almak için Suriye savaşında kentlerde savaşmış kişileri saflarına katıyor. Haberde, Ukrayna’da kent merkezlerine girmeye başlayan Rusya’nın Suriyeli savaşçıların yardımıyla Ukrayna hükümetine son darbeyi indirmeyi planladığı kaydedildi.
Gazeteye konuşan uzmanlar, Rusya’nın bu planını Ukrayna’da şiddeti daha da yükseltecek bir hamle olarak yorumladı. Bir ABD’li yetkili, kaç Suriyeli savaşçının Ukrayna’ya gireceğinin bilinmediğini ama bir kısmının halihazırda savaşa hazır şekilde Rusya’da beklediğini belirtti.
Ukrayna’da şu anda Rusya yanlısı Çeçen savaşçılar da savaşıyor.
Öte yandan Kiev de, Ukrayna saflarında savaşmak üzere 20 bine yakın yabancı savaşçının gönüllü olduğunu belirtiyor.
SAVAŞI DAHA DA DERİNLEŞTİRİR
Washington’daki Savaş Çalışmaları Enstitüsü’nden Jennifer Cafarella, yabancı savaşçıların Ukrayna’ya akın etmesinin Rusya-Ukrayna savaşını daha da derinleştireceğine dikkat çekti. Washington merkezli Orta Doğu Enstitüsü’nden Suriye uzmanı Charles Lister ise, Moskova’nın kent savaşlarında Suriyelilere fazla güvenemeyeceğini belirterek “Suriyelilerin Ukrayna’ya götürmek Marslıları Ay’a götürmek gibi. Dili bilmiyorlar ve ortam tamamen farklı” dedi.
Rusya, Suriye’de 2011de başlayan savaşta Devlet Başkanı Beşar Esad’a destek için ülkede birçok operasyon düzenlemişti.
aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: