• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

İran’dan Rusya’ya ‘nükleer müzakere’ tepkisi

İranlı yetkililer, 2015 yılında İran ile Batılı devletler arasından imzalanan nükleer anlaşmanın yeniden devreye alınması konusunda Viyanada gerçekleştirilen müzakerelerde Rusyanın taleplerinin yapıcı olmadığını belirtti.
Tasmin haber ajansında yer alan habere göre, İranlı yetkililer Rusyanın çıkarlarını korumak için Viyana müzakerelerinde tutumunu değiştirmesini yapıcı bulmuyor ve petrol gelirini artırdığı için nükleer anlaşmanın yeniden devreye alınma süresinin uzamasından fayda sağladığını düşünüyor.
Reutersın haberine göre Rusya, nükleer anlaşmayı geciktirerek İranın petrol pazarına dönüş tarihini ertelemeye ve bu yolla enerji gelirini artırmaya çalışıyor.
İranlı üst düzey güvenlik yetkilisi Ali Şamkani, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada İranın anlaşmayı hızlandırmak için girişimlerde bulunduğunu söyledi.
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, daha önce ülkenin İrana yönelik yaptırımlardan etkilenmemesi için ABDden yazılı garanti istediklerini açıklamıştı.

 
aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: