• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

3 ülkeden Ukrayna’yla ilgili yeni adım

Rusyanın Ukraynayı işgalinin 12. gününde İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ve Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile bir araya gelerek ortak basın toplantısı düzenledi.
Johnson, İngilterenin Kanada ve Hollanda ile beraber yeni bir Uluslararası Ukrayna Destek Grubuna katıldığını duyurarak, İngilterenin Ukraynaya 175 milyon pound daha ek yardım göndereceğini söyledi.
TOPLAM YARDIM 400 MİLYON POUND OLDU
Johnson, yaşanan krizde İngilterenin Ukraynaya toplamda yaklaşık 400 milyon pound yardım sağladığını belirtti. Johnson, “Yeni Uluslararası Ukrayna Destek Grubumuz, uluslararası toplumun şimdi ve gelecekte uzun vadeli ve sarsılmaz yardım sağlama çabalarını koordine edecek ve daha fazla ülkeyi bize katılmaya teşvik edecektir” dedi.
KOALİSYON OLUŞTURMA ZAMANI
Johnson, İngiltere, Kanada ve Hollandanın Rusyanın Ukraynayı işgaline karşı omuz omuza durduğunu söyleyerek, “Bu, Ukraynanın dostlarının (Rusya Devlet Başkanı) Putinin bu feci istilada başarısız olmasını sağlamak için insani, ekonomik ve savunma amaçlı bir askeri destek koalisyonu oluşturma zamanıdır dedi.
BATININ LİDERLERİNİ HAFİFE ALDI
Johnson ayrıca Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putinin Ukraynanın direnme gücünü hafife alarak yanlış bir hesap yaptığını ifade ederek, “Putin, Ukraynalıları ve onların kahramanca direnişini, liderlerini ve Batının liderlerini hafife aldı dedi.
BATI KENDİ GAZ VE PETROLÜNÜ ÜRETMELİ
Johnson, Batının Rusyanın petrol ve gaz kaynaklarına olan bağımlılığını azaltması ve kendi bünyesinde daha fazla petrol ve gaz üretmesi gerektiğini söyledi. Johnson, Rus hidrokarbonlarından uzaklaşmak tamamen doğru bir karar, ancak bunu adım adım yapmamız gerekiyor dedi.
Johnson, “İkame arzımız olduğundan emin olmalıyız. Baktığımız şeylerden biri, kendi hidrokarbonlarımızdan daha fazlasını kullanma ihtimalimiz. Bu, karbon kullanımını azaltma taahhüdümüzden vazgeçtiğimiz anlamına gelmiyor, ancak şu anda bir kriz olduğu gerçeğini de yansıtmamız gerekiyor dedi.
KANADADAN 10 KİŞİYE DAHA YAPTIRIM
Kanada Başbakanı Justin Trudeau ise yaptığı konuşmada, İngiltere ziyaretinde İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth ile Ukraynadaki durum hakkında konuştuklarını ifade ederek, Kanada, bu haksız işgale ortak olan 10 kişiye yeni yaptırımlar uyguladı. Buna eski ve mevcut üst düzey yetkililer, oligarklar ve Rus liderliğinin destekçileri dahildir dedi.
aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: