• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

Rusya-Ukrayna savaşı… Zelenskiy’i öldürmek isteyen paralı asker grubu Wagner’in arkasında Putin’in şefi çıktı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiynin son haftalarda çok sayıda suikasttan kurtulduğu geçen hafta açıklanırken, Ukraynadaki paralı asker grubu Wagnerin arkasındaki ismin ise Putinin şefi olarak da bilinen Yevgeny Prigozhin olduğu duyuruldu.
Son dönemde savaş ile ilgili doğru ve çarpıcı haberleriyle öne çıkan İngiliz The Times gazetesi, Wagner grubunun Kremlin adına Ukraynada cinayet işleyerek saldırılarda bulunduğunu yazdı.
Putine en yakın isimlerden biri olan ve resmi olarak catering sektöründe olan Prigozhinin bu grubu finanse ettiğini yazan The Times, geçen yılın Ağustos ayında Solntsepyok isimli bir filmde hem bu grubun anlatıldığı hem de Moskova propagandası yapıldığını aktardı. Gazete, Kurmaca bir senaryo üzerinden ilerleyen filmde Ukraynanın Rusları 2014te katletmesi sonrasında Rus paralı askerlerin intikam almaları mercek altına alınıyor yorumunu yaptı.
Gazete o dönem filmde büyük yıldızların oynadığını ve o filmi de Prigozhinin finanse ettiğini yazdı. Geçen hafta Zelenskiye düzenlenen arka arkaya suikastların suya düştüğünü aktaran The Timesa konuşan ve grupla bağı olan bir isim ise yaşananların detaylarını paylaştı.
Güvenlik gerekçesiyle ismini vermeyen yetkili, Wagner grubunun çok kısa bir sürede suikastı gerçekleştirmeyi planladığını söyledi. Yetkili, Onlar suikast planının parka girmek kadar kolay olacağını düşündü. Fakat çok sayıda zayiat verdiler ve şimdi Kievde mahsur kalmaktan endişe ediyorlar yorumunu yaptı.
WAGNER GRUBU 2014TEN BERİ UKRAYNADA
Wagnerin paralı askerlerinin 2014te Rusyanın Kırımı ilhak etmesiyle birlikte Ukraynada olduğu da belirtildi.
Öte yandan Prigozhinin 2001de tanınmaya başlandığı ve St. Petersburgdaki New Island isimli lüks lokantasına Putinin sık sık gittiğini aktaran The Times, eskiden bir sosisli sandviç tezgahı olan adamın işini büyüttüğü, hizmet, konaklama ve catering sektöründe de aktif olduğunu yazdı. Wagner grubunun arkasındaki isim olduğunu yazan gazete, St. Petersburgda düzenlenen etkinlik ve yemekleri tek bir catering şirketi üstleniyordu, Prigozhininki. Eğer ihale ona kalmazsa etkinlik olmuyordu yorumunu yaptı.
Wagner grubunu ise eski bir özel harekat askeri olan Dmitri Utkinin yönettiğini aktaran gazete, Wagner isminin ise Adolf Hitlerin en sevdiği besteciden geldiğine dikkat çekti.
aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: