• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

Rusya-Ukrayna savaşı… Batı ülkelerinin Putin’e karşı 6 adımlı savunma planı ortaya çıktı

2014te Kırımı ilhak ettikten sonra Ukraynanın doğusundaki Moskova yanlısı ayrılıkçı grupları destekleyen ve yaklaşık iki hafta önce bu grupları resmi olarak tanıdıktan günler sonra Ukraynayı işgal etmeye başlayan Rusya ve Vladimir Putine tepkiler her geçen gün çığ gibi artıyor.
Ukraynada milyonlarca sivil evinden ve yurdundan olurken binlere insan da Rusyanın saldırılarında yaşamını yitirdi Bölgede bu gelişmeler olurken İngiliz medyası, İngilterenin Putine karşı 6 maddeli bir eylem planı hazırladığını yazdı.
İngilterenin çok okunan gazetelerinden Daily Mail, İngiltere Başbakanı Boris Johnsonın, kurmaylarıyla Putini alt etmek için bir plan hazırladığını yazdı. Gazete, Ukraynadaki felaketi sona erdirmek için Johnsonın bu planı müttefik ülkelerle paylaşacağını ve bu konuda çabalayacağını da aktardı.
Putini yenmek için farklı senaryolar hazırlandığını vurgulayan gazete, Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile birlikte Çekya, Macaristan, Polonya ve Slovakya liderlerini de Londraya davet edeceğini yazdı.
İNGİLTERENİN EYLEM PLANI
Johnsonın eylem planı ise şu adımlardan oluşuyor:
Ukrayna için uluslararası insani yardım koalisyonu oluşturulması.
Kiev ordusunun kendisini savunması için gerekli desteğin verilmesi.
Moskovaya yaptırımların çok daha sertleştirilmesi.
Krizi yumuşatmak için diplomatik çaba.
Avrupa-Atlantik bölgesinde güvenliği ve direnci hızlıca artırmak için kampanya.
Rusyanın Ukraynada yaptıklarının hızlıca normalleşmesini engellemek.

Johnsonın bu planı ne zaman sunacağı ve bu adımların nasıl bir zaman çizelgesinde uygulanacağı henüz bilinmiyor.

aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: