• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

Putin’in ziyareti olay yarattı: Hani Covid-19’dan korkuyordu

Son aylarda Rusya ile Ukrayna arasında tırmanan gerilim son 10 gündür savaş halini aldı Rusyanın savaşa ilerlediği günlerde birçok ülke lideri Putine çağrıda bulunurken Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Moskovada Putini ziyaret etmişti.
Covid-19 endişesi dolayısıyla ve Macron ve Scholzun test olmayı reddetmeleriyle birlikte Putin, iki lideri de yaklaşık 5 metrelik dev masanın öbür tarafında ağırlamıştı. İki liderle de uzaktan iletişim kuran Putinin o görüntüleri gündem olmuştu.
Fakat Putin ile iki ilişkileri masaya yatırmak için Moskovaya giden Brezilya lideri Jair Bolsonaro da çok sayıda Covid-19 testi olduğunu söylemiş fakat bu çabasının sonucunda Putinle tokalaşarak poz vermeyi başarmıştı.
Putinin bu hamlesi ve çekilen kareler gündem olurken, Ukrayna ile savaşın içindeki Rusyanın liderinin dün çekilen fotoğrafları hem dikkat çekti hem de alay konusu oldu.
KALABALIK MASAYA OTURDU
Uluslararası Emekçi Kadınlar Gününü kutlamak için Rus havayolu şirketi Aeroflotun eğitim merkezini ziyaret eden Putin hosteslerle ve eğitmenlerle bir araya geldi. Kendisine çiçek takdim eden hosteslerle poz veren ve daha sonra kalabalık bir masada yetkililerle sohbet eden Putinin fotoğrafları sosyal medyanın gündemine oturdu.
Bazı sosyal medya kullanıcıları, Putin artık daha az gergin hissediyor yorumunu yaparken bazı kullanıcılar ise hosteslerin Covid-19 testi yaptırıp yaptırmadığını sordu.
Öte yandan Putinin ziyareti ile birlikte Aeroflotun Belarus haricindeki bütün uluslararası seferlerini durdurduğu da açıklandı. Havayolu şirketi salı gününden itibaren uçuşları askıya alma kararı alındığını duyurdu.
aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: