• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

Prof. Dr. Ceyhan’dan bakanlığa gönderme: Virüs şaşırdı, ricat halinde kaçıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası maske kuralının açık alanda ve havalandırmaların iyi olduğu kapalı alanlarda kaldırıldığını açıklamıştı.
Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan da sosyal medya hesabından alınan maske kararı ve corona virüsü vaka sayılarındaki düşüşle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
MEĞER VAKA SAYILARININ ARTMASININ NEDENİ MASKE VE DİĞER ÖNLEMLERMİŞ
Mesajlarında Sağlık Bakanlığına tepki gösteren Ceyhan, şunları belirtti:
* Silahları indirip saldırıya geçince virüs şaşırdı, ricat halinde kaçıyor. Meğer vaka sayılarının artmasının nedeni maske ve diğer önlemlermiş.
ÇALIŞTIĞIMIZ HASTANELERDE VAKALARDA BELİRGİN BİR AZALMA GÖRMÜYORUZ
* Her ne kadar çalıştığımız hastanelerde vaka sayısında belirgin bir azalma görmüyorsak da, bakanlığın verdiği rakamlara göre her gün vaka sayısı 5-10 bin azalıyor.

VİRÜS KORKTU, KAÇIYOR! 3-4 GÜNE DENİZE DÖKERİZ
* Biraz azalma hızı yavaşlamazsa, bütün dünyaya keşfettiğimiz bu salgın kontrol yöntemini yani aşı yok, maske yok, önlem yok yöntemini izah etmek zorunda kalacağız. Virüse karşı silahları indirdik, bağrımızı açarak saldırıya geçtik.
* Virüs korktu, kaçıyor. 3-4 güne denize dökeriz. Bu defa da niye önlem aldınız? diye soracaklar. 3 ay önce önlemleri kaldırsanız, vakalar sıfırlanmıştı diyecekler.
BENCE ARADA BİR ARTSA DAHA UYGUN OLUR
* Diğer ülkelerin vaka sayısı eğrisi zikzaklar çiziyor. Bir düşüp bir artıyor. Azalsa bile böyle azalıyor. Her gün böyle büyük azalmalar tuhaf oluyor. Bence arada bir artsa daha uygun olur.
VAKA SAYILARINDA BİR HAFTADA BÜYÜK DÜŞÜŞ
Sağlık Bakanlığının açıkladığı corona virüsü verilerine göre, 28 Şubattan bugüne kadar vaka sayılarında büyük düşüş yaşandı.
Verilere göre, vaka sayıları 28 Şubatta 64 bin 275, 1 Martta 59 bin 885, 2 Martta 56 bin 780, 3 Martta 49 bin 424, 4 Martta 38 bin 283, 5 Martta 32 bin 389 ve 6 Martta 27 bin 671 oldu.

Ricat: Bozguna uğrayarak geri kaçma, geri çekilme.

aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: