• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

Kiev Belediye Başkanı Kliçko, kenti savunmak için hazırlık yapıyor

Rusya’nın Ukrayna topraklarına yönelik başlattığı askeri harekatın 11’inci gününde de saldırılar devam ediyor. Hedefi başkent Kiev’de kontrolü sağlamak olan Rus ordusu, Kiev’e yakın Irpin kenti de dahil birçok kentte saldırılarını sürdürürken, Kiev’e girmek için ordusunu hazırda bekletiyor. Rus ordusuyla sürekli çatışma halinde olan Ukrayna askerleri tarafından da Kiev’in savunulması için kent dışında savunma hatları oluşturdu.
Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko da Ukrayna askerlerine katılarak, Kiev halkına görüntülü bir mesaj yayınlayarak seslendi. Kliçko yayınladığı mesajında, “Sevgili Kievliler! Kiev yakınlarında çatışmalar yaşanıyor. Başkentin savunulması için tüm imkanlar kullanılıyor. Ordumuz savaşa hazır ve düşmanı püskürtmek için kararlı bir ruh halinde. Büyük bir dirençleri var. Ne pahasına olursa olsun Kievi savunacaklarını söylediler. Kiev, devletimizin kalbidir. Ve bugün Ukraynanın Başkenti aynı zamanda tüm Avrupa için bir özgürlük karakolu! Kievden vazgeçmeyeceğiz! Kimse ölmek istemez. Ama çocuklarımızı, ailelerimizi, şehrimizi ve ülkemizi koruyacağız!” ifadelerini kullandı.
aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: