• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

Ukraynalı çavuş Olena savaşa gidiyor

Rusyanın askeri harekatından önce Antalyada yaşayan arkadaşlarını ziyarete gelen ve Ukrayna ordusunda çavuş olarak görev yapan Olena Malüm, daha sonra ülkesine dönemedi. Antalyada Ukraynalılar tarafından başlatılan insani yardım çalışmalarında gönüllü çalışan Malüm, yanına alacağı insani yardım malzemeleriyle birkaç gün içinde ülkesine yola çıkacağını belirtti.
Eşi Dmytro Malümün Ukrayna Hava Kuvvetlerinde albay olarak görev yaptığını anlatan Olena Malüm, Kocam ve oğlum ülkeleri için savaşıyor, mücadele ediyor. En yakın zamanda ben de onlara katılacağım dedi.
Askeri şapka, bot, eldiven ve maske gibi malzemeleri Ukraynaya ulaştırarak, askerlere dağıtmak istediğini anlatan Olena Malüm, halkı ve askerleri için Antalyada yardım kampanyalarına destek verdiğini kaydetti.
Malüm, Rusya saldırısı başlayınca burada kaldım. Eşim ve oğlum Ukraynada ülkelerini savunuyor. Bu savaşın iyi sonuçlarla biteceğini düşünüyorlar. Ben bir asker ve sivil olarak bu olanları anlayamıyorum. Küçük bebekler, gençler hayatını kaybediyor. Sadece askerler değil Ruslar insanların yaşam yerlerini vuruyor. Bu savaşın izleri yıllarca silinmeyecek. Yardım malzemelerini toparlayıp birkaç gün içinde ülkeme döneceğim diye konuştu. (DHA)

aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: