• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

Sosyal medyada gündem olmuştu, o adadan haber geldi

Rusyanın Ukraynayı işgalinin beşinci gününde Ukraynadan Karadenizdeki Yılan Adası ile ilgili yeni bir açıklama geldi. Deniz Kuvvetlerinden yapılan açıklamada, hayatlarını kaybettiklerinden endişe edilen Yılan Adasındaki Ukraynalı askerlerin durumunun iyi olduğu bilgisi paylaşıldı.
Adadaki Ukraynalı askerlerin, Rus güçlerinin iki saldırısını püskürttüğü ancak sonunda mühimmat eksikliği nedeniyle teslim olmaya zorlandıkları belirtildi. Açıklamada, Rus kuvvetlerinin ada altyapısını tamamen yok ettiği de belirtildi. Ukrayna Sınır Muhafız Teşkilatı, adadaki 82 askerin hepsinin hayatta olabileceğine dair bilgi aldıklarını söyledi.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU
Sadece 17 hektarlık Yılan Adasında Rus askerlerinin girdiği esnasında Ukraynalı bir muhafız tarafından çekilen video sosyal medyada gündem olmuştu. Ruslar, Zmiinyi olarak da bilinen Yılan Adasına yaklaşırken, Rus subayı Bu bir askeri savaş gemisi. Boşuna kan dökülmemesi için silahlarınızı bırakıp teslim olmanızı öneririm. Aksi takdirde bombalanacaksınız dedi. Ukraynalı bir asker ise kendilerine seslenen subaya Rus savaş gemisi defolun gidin, k… b…” demişti.

Bu açıklamadan kısa bir süre sonra ise Rus donanmasına ait geminin ateşi sonucu 13 askerin öldüğü bildirilmişti. SARP
aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: