• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

Rusya-Ukrayna savaşında son durum! Kiev sınırında bombardıman başladı, siviller tahliye ediliyor…

Rusyanın Ukraynaya yönelik 10 gündür süren saldırıları devam ediyor. Başkent Kiev yakınlarındaki Irpin kenti de yoğun bombardıman altında.

YOĞUN DUMANLAR YÜKSELİYOR
Kiev’e 14 km uzaklıktaki Irpin’de şiddetli çatışmaların yaşanırken saldırıya uğrayan bölgelerden yoğun duman yükseliyor. Patlama seslerinin de yükseldiği Irpin’de çok sayıda bina da kullanılamaz hale geldi.

SİVİLLER TAHLİYE EDİLİYOR
Yoğun çatışmaların ardından Irpin’de yaşayanlar da tahliye ediliyor. Ukrayna askerleri gözetiminde güvenlikleri sağlanarak kentten ayrılan siviller daha güvenli alanlara gönderiliyor.

KİEV’DE RUS SABOTAJCILARI TAŞIYAN OTOBÜS DURDURULDU
Öte yandan Rusya’ya ait bir otobüsle sabotajcıların başkent Kiev’e girmeye çalıştığı ve bu girişimin Ukraynalı askerler tarafından engellendiği öğrenildi. Kurşunların hedefi olan yolcu otobüsü, kullanılamaz hale geldi.

RUSYADAN AÇIKLAMA
Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Rus ordusunun Kievin radikal milliyetçileri etkileme veya ‘sessizlik rejimini’ uzatma konusundaki isteksizliği nedeniyle Ukraynadaki taarruz operasyonlarına saat 18:00den itibaren yeniden başladığı belirtildi.

RUSYA: 4 UKRAYNA JETİNİ VURDUK
Rusya Savunma Bakanlığı, Ukraynaya ait 4 SU-27 jetini vurduklarını açıkladı.

3. TUR MÜZAKERE PAZARTESİ GÜNÜ
Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakerelerin üçüncü turunun tarihi belli oldu. Ukrayna tarafından yapılan açıklamada, görüşmenin Pazartesi günü gerçekleştirileceği belirtildi.
Ukraynalı müzakereci David Arakhamiya, Rusya ve Ukrayna Pazartesi günü düşmanlıkların sona erdirilmesiyle ilgili üçüncü tur müzakereleri gerçekleştirecek dedi.
aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: