• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

Rus Aeroflot’un yurt dışı uçuşlarını durdurması turizmi nasıl etkileyecek?

Rusyanın Ukraynayı işgalinden sonra rezervasyon akışı duran, önceki rezervasyonlarından kalan ödemeleri de Rus bankalarına yönelik yaptırımlardan dolayı alamayan Türk turizmcisine bir kötü haber de Rusyanın en büyük havayolu firması Aeroflottan geldi.
Aeroflot, 8 Mart itibarıyla Belarus hariç tüm yurt dışı uçuşlarını durdurma kararı aldı. Kararın ne zamana kadar süreceği ise belirsiz.
Bu durumu sozcu.com.trye değerlendiren Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Bülent Bülbüloğlu, Rusyadan Türkiyeye gelmek isteyenler için Kültür ve Turizm Bakanlığının tur operatörlerinin uçak sıkıntısını çözmeye çalıştığı bir ortamda Aeroflotun uçuşlarını durdurduğuna işaret etti.
Zaten tur operatörleri 28 Marta kadar faaliyetlerini durdurdu. Rusyadan gelen rezervasyon akışı da durmuş durumda diyen Bülbüloğlu, Bunların üzerine Aeroflotun uçuşlarını durdurmasının etkilerinin ne olacağı, yasağın ne kadar süreceğine bağlı. Belirsizlikleri daha da artırdı. Ancak şu an için net bir şekilde kestiremesek de ciddi şekilde etkileyeceği kesin. Büyük sıkıntılar yaratacaktır diye konuştu.
BÜTÜN SİSTEM ÇÖKEBİLİR, HERKES ÇIKIŞ ARIYOR
Öte yandan, geçen yıl Türkiyeye en çok turist gönderen üçüncü ülke olan Ukraynadan bu sezon tamamen umutlarını kestiklerini, Rus turistten yana ise hâlâ umutlu olduklarını kaydeden Bülbüloğlu, şöyle devam etti:
Savaş bir ay daha sürerse yalnızca turizm değil, dünyadaki havacılık sisteminden gıdaya ve imalat sanayiye kadar tüm sistem çökecek. Ancak sıcak savaş bitip de masa başına geçilirse, Ukrayna tarafında yine hiçbir beklentimiz olmaz ama Ruslar gelebilir. Belki 5 milyon kişi gelmez ama 2 milyon kişi gelir. Şu an tüm tur operatörleri de sezonu kapattık modunda değil, herkes bir çıkış arıyor.
Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Burhan Sili ise, misafirlerin ağırlıklı olarak charter uçuşlarla geldiklerini söyleyerek, Dolayısıyla Aeroflotun uçuşları durdurma kararı münferiden gelenler anlamında çok olumsuz bir etkisi olmayacaktır değerlendirmesinde bulundu.

aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: