• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

Beraat eden Rümeysa Aydın: Lütfen artık kimse susmasın

Karesi ilçesine bağlı kırsal Ziyaretli Mahallesinde 13 Ağustos 2021 tarihinde Rümeysa Aydın, kendisine sürekli şiddet uygulayıp, ölümle tehdit ettiğini iddia ettiği eşi Murat Aydını tüfekle vurarak öldürdü. Tutuklanıp hakkında dava açılan Rümeysa Aydın, dün karar duruşmasına çıktı.
Mahkeme, kasten adam öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanan ve meşru müdafaa nedeniyle suçu işlediğine kanaat getirdiği Aydının beraatine karar verdi. Cezaevinden tahliye olan Aydın, çocuklarına kavuştu.
Cezaevine girdikten 1 hafta sonra hamile olduğunu öğrendiğini belirten Rümeysa Aydın, İkiz bebeklerim olacaktı ama yaşadıklarımdan dolayı, gece gördüğüm kâbuslardan dolayı bebeklerimden birini kaybettim. Hamile olduğum için ilaçlara da devam edemedim. 6 ay boyunca çocuklarımın, Anne gelmiyor musun? demelerinin stresiyle yaşadım. Şu an çok şükür çocuklarımın yanındayım dedi.
UYUŞTURUCU MADDE NEDENİYLE HALÜSİNASYON GÖRÜYORDU
Murat Aydın ile bir sene sevgililik ve flört dönemleri olduğunu ifade eden Rümeysa Aydın, sonrasında evlendiklerini ve ilk nikah gününde şiddet olaylarının başladığını söyledi. Aydın, şunları söyledi:
* Nikah kıyılmadan önce bana iyi davranıyordu. Nikah kıyıldıktan sonra, ilk şiddeti başladı. 7 yıl boyunca kıskançlık krizlerinden, o saplantılı aşırı sevgisinden dolayı sürekli şiddet gördüm. Eve gelen misafire karşı falan iyi davranıyor ama onlar gittikten sonra Sana bakan oldu mu, farklı bir ses tonun hissettin mi diyerek beni dövüyor, bana kızıyordu.
* Çocuklara olan düşkünlüğümü kullanarak beni Çocuklarını göremezsin diyor ve ailemle tehdit ediyordu. Daha sonra işte bu noktaya kadar geldik. Uyuşturucu maddenin etkisi ile halüsinasyon görüyordu olay öncesinde. Sürekli Birisi geldi mi, gitti mi eve diye soruyordu. Bu evde çatışma çıkmış, kan izleri var diyordu. Araştırmalarda da zaten böyle bir şey olmadığı ortaya çıktı.
* Olay günü de o beni öldürmek için tüfeğini almaya gidiyordu. Ben de merdivenin altındaki ev tüfeği vardı. Köyde her evde av tüfeği vardı zaten. Ben ondan önce davrandım. Sonra üstüme doğru geldi. Yapma diye son dakikaya kadar yalvardım ama o bana yaklaştıkça işte daha kötü oldum. Ben o anki korkuyla, panikle, bir annenin verebileceği reflekse, çocuklarımı, kendimi korumak için tetiğe basmış bulundum. Daha sonra gözümü açınca Muratın yere düştüğünü gördüm.
TAMPON YAPTIM
Eşini yerde kanlar içinde görünce bulduğu bir havluyla tampon yaptığını ve kanı durdurmaya çalıştığını söyleyen Aydın, sözlerine şöyle devam etti:
* Kendisinin vahşi olarak yetiştirdiği köpek bile kan kokusuna geldi. Ben de korkuyordum o köpekten ama olayı anında köpeği tuttum ve bağladım. Diğer yavru köpekler geldi, onları da uzaklaştırdım.
* Sağlık ekipleri ve jandarmaya haber verdim. Onlar da tampon yapmamı söylediler. Ben bunu yapmaya devam ettim, Muratın başından hiç ayrılmadım. Daha sonra sağlık ekibi ve jandarma geldi. Beni oradan götürdüler. Sonrasında cezaevine girdim.
* Toplanan tüm delillere en ince ayrıntısıyla bakıldı. Bu sonuç nedeniyle mahkemeye heyetine çok teşekkür ediyorum. Detaylı bir inceleme yaptılar. Bu detaylı incelemeler sonucunda bu karar verildi. Türk hukuk sistemine çok teşekkür ediyorum.
VİCDAN AZABI İÇİNDEYİM
Eşiyle severek evlendiğini de kaydeden Rümeysa Aydın, şu ifadeleri kullandı:
* Keşke böyle olmasaydı. Tabii ki çok büyük vicdan azabı çekiyorum ve üzüntü duyuyorum. Sonuçta yıllarca aynı yastığa baş koyduğum eşim, iyi ya da kötü bile olsa yine de bu şekilde ölümüne sebep olmak istemezdim. Bununla ilgili çok büyük pişmanlık ve üzüntü içerisindeyim.
* Ben bu olayın ardından Sil Baştan Derneğine bir mektup atmıştım. Tüm kadınlarımızın, Balıkesir halkımızın yanımda olmasını istemiştim. İçimdeki sessiz çığlığı onlar duydu.
* Lütfen artık kimse susmasın. Benim gibi susarsanız eğer sonunuz evlatlarından ayrılmak da olabilir. Her gün kadın şiddetlerini, kadın ölümlerinin izliyoruz. Artık bunların durmasını canıgönülden istiyorum. Hiç kimsenin zarar görmesini veya çocuklara bir şey olmasını da istemiyorum.
ZOR GÜNLER YAŞADIK
Hapishaneye girmesinin ardından zorlu bir süreç yaşadıklarını söyleyen Rümeysa Aydının annesi Sevinç Sayan ise, 2 torunumun da psikolojileri bozuktu. İlk benden alınıp, yurda verilince daha da çok etkilendiler. Çocuklarda bırakıp, gidilme korkusu oluştu. Benim de onları bırakıp, gideceğimi düşündüler. Yapışık üçlü gibi gezdik. Psikolojik desteğin büyük katkısı oldu. Her gün annelerini sordular. Üçümüz zorlu günler geçirdik. Kızım geldikten sonra ikisi de çok şaşırdılar. Rüyada olduklarını sandılar. Annene ben rüyada mıyım acaba dediler. İkisinin de gözleri parlıyor. Tek istekleri annelerine kavuşmaktı dedi.
SUSMAYIN LÜTFEN
Sil Baştan Kadına Karşı Şiddet ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ayşegül Küçükafacan ise Rümeysanın da söylediği gibi şiddete maruz kalan kadınlar susmayın. Lütfen susmayın. Çünkü şiddet geldiği zaman bitmiyor. Artarak devam ediyor ifadelerini kullandı. (DHA)
aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: