• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

Ukrayna’da endişeli hazırlık: Halk tarihi heykelleri korumaya çalışıyor

Rusyanın işgali altındaki Ukraynada saldırılar şiddetli bir şekilde devam ederken Lviv şimdiye kadar Kievde ve Ukraynanın diğer büyük şehirlerinde görülen hava bombardımanlarından kurtuldu. Ülkenin dört bir yanından insanlar güvenli bir sığınak bulmak için Lvive kaçarken, bölge sakinleri yine de savaşa hazırlanmaya başladı.

Perşembe günü kentin merkezindeki meydanda, Roma tanrısı Neptün ve Yunan tanrıçası Amphitritei plastik koruyucularla saran insanlar görüldü. 14. yüzyılda inşa edilen Latin Katedralinin dışında, daha küçük heykellerin de köpük gibi görünen bir şeyle kaplandığı dikkat çekti.

YEREL HALK TARİHÎ YAPILARI KORUYUCULARLA SARIYOR
Şehirde Adonis ve Diananın heykellerinin yanı sıra, kireçtaşı figürler, 200 yılı aşkın bir süre önce inşa edilmiş ve meydanın her köşesinde bunlara eşlik eden tarihî çeşmeler de yer alıyor.
CNNin haberinde; heykelleri kaplayan kişilerin kimliklerinin belli olmadığı ve Lviv Mimari ve Tarihi Anıtları Koruma Vakfının yerel halkın tarihî yapıları korumaya çalıştığını söylediği belirtildi.

Uluslararası Müzeler Konseyi de Ukrayna halkını kültürel mirasın korunmasına yardımcı olmaya çağırdı ve bir açıklamada sivil toplum üyelerini yerel müzelere ulaşmaya, mümkünse onlara yardım etmeye davet ediyor dedi.
Perşembe günü, Ukrayna Tarihi ve Kültürel Anıtları Koruma Derneği Facebookta, şehrin 17. yüzyıldan kalma Dormition Kilisesinde bir vitray panelin nasıl korunmaya çalışıldığını gösteren bir dizi görüntü paylaştı. Vakıf, bir diğer gönderide de Bu önleyici eylemin gerçek patlamalarla test edilmeyeceğini umuyoruz. Bugün emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz dedi.

ÜNLÜ RESSAMIN 25 ESERİ YANDI
Rusyanın işgali ikinci haftasına girerken, kültürel miras uzmanları ülke çapındaki sanatsal ve tarihi anıtların potansiyel kaybıyla ilgili endişelerini dile getirdiler. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı pazartesi günü, ünlü halk sanatçısı Maria Prymachenkonun yaklaşık 25 resminin Rus saldırısının ardından Ivankivdeki bir müzede imha edildiğini söyledi.
aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: