• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

Rusya, Ukrayna’nın nükleer santralini vurdu

Rus tankları dün gece Ukraynanın güneydoğusundaki Zaporijya Nükleer Santralinin yakınındaki kasabaya girdi. Bölgeden çatışma ve bombardıman haberleri gelmeye devam ederken, çatışma nedeniyle nükleer tesisteki bir binanın üç katında yangın çıktı.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba yaptığı açıklamada, “Rus ordusu Zaporijya nükleer santraline her yönden ateş açıyor. Patlarsa, Çernobil’den 10 kat daha büyük olacak! Ruslar, derhal ateşi kesmeli, itfaiyecilere izin vermeli, güvenlik bölgesi kurmalı” dedi.
Putini nükleer terörizmle suçlayan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Rusyanın dünyada nükleer santral vuran ilk ülke olarak tarihe geçtiğini belirterek Bir patlama olursa hepimizin sonu, Avrupanın sonu olur dedi.

İlerleyen saatlerde yangının kontrol altına alındığı açıklandı. Energodar Belediye Başkanı Dmitro Orlov, bölgedeki çatışmanın sonlandığını söyledi.
aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: