• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

Rusya: Heyetlerin Türkiye’de görüşmesi iyi fikir

Reutersta yer alan habere göre, Rusyanın Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Gennady Gatilov, Rusya ve Ukrayna dışişleri bakanları arasında önümüzdeki hafta Türkiyede bir toplantı düzenleme önerisini olumlu karşıladı.
Gatilov, 11-13 Mart tarihlerinde Antalyada düzenlenecek diplomatik forumda böyle bir toplantı yapılması fikrinin iyi olduğunu söyledi.
İKİNCİ GÖRÜŞMEDEN DE SONUÇ ÇIKMAMIŞTI
Rusya, 24 Şubatta saldırı başlattığı Ukrayna ile dün Belarus’un Brest kentinde ikinci kez masaya oturmuştu. Müzakerelerinin ikinci turunun tamamlanmasının ardından 3’üncü turun yapılacağı aktarılarak, taraflar, insani koridorun oluşturulması konusunda uzlaşı sağlandığı bildirildi.
PUTİN: ÜÇÜNCÜ TUR HAFTA SONU YAPILABİLİR
Rusyanın Ukraynaya yönelik saldırıları devam ederken, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bir telefon görüşme gerçekleştirdi.
Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Hebestreit tarafından yapılan açıklamada Putinin, Başbakan Scholza Rusya ile Ukrayna arasındaki 3üncü tur müzakerelerin bu hafta sonu yapılabileceğinin bildirildiğini aktardı.

aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: