• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

Rusya BM Temsilcisi: Rusya, Ukraynalı sabotajcılar tarafından saldırıya uğradı

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi, Ukraynadaki Zaporijya Nükleer Santraline düzenlenen saldırının ardından bugün acil toplantı düzenledi. BM Güvenlik Konseyinde nükleer saldırıya yönelik açıklama yapan Rusya BM Temsilcisi Vasily Nebenzya, Rus askerlerinin Ukraynadaki nükleer tesise saldırdığını yalanlayarak, Bugünkü toplantıda Rus birliklerinin Zaporijya nükleer santraline nasıl saldırdığına dair yalanlar duyduk. Bu toplantı, Ukrayna’nın Ukraynada olup bitenlerle ilgili yapay histeriyi yeniden alevlendirme girişimidir. Bu konuda yapılan açıklamalar tamamen yalandır” dedi.
Nebenzya, bölgenin 28 Şubatta Rus ordusu tarafından alındığını iddia ederek, Zaporijyanın yakınlarındaki bir Rus mobil devriyesi, Ukraynalı bir sabotaj grubu tarafından saldırıya uğradı. Ukraynalı milliyetçilerin veya diğer terörist güçlerin mevcut durumdan faydalanması engellenmelidir. Santralin güvenliğini tehdit eden hiçbir şey yok. Tesis ve bölge Rus Silahlı Kuvvetleri ve Ukraynalı operatörler tarafından korunuyor. Belarus ve Ukrayna halkıyla birlikte Çernobil trajedisini yaşadık. Bu yüzden Ukrayna topraklarında normal bir radyasyon seviyesi sürdürmek konusunda bir çoğundan daha fazla biz ilgileniyoruz ifadelerini kullandı.
NÜKLEER TESİSLER BU ÇATIŞMANIN BİR PARÇASI OLAMAZ
ABDnin BM Daimi Temsilcisi Linda Thomas Greenfield, Rusyanın saldırısı Avrupanın en büyük nükleer gücünü riske attı. Rusyanın Ukraynadaki Zaporijya Nükleer Santraline saldırısı inanılmaz derecede pervasız ve tehlikeliydi. Avrupa ve dünyadaki vatandaşların güvenliklerini tehdit etti, nükleer tesisler bu çatışmanın bir parçası olamaz. Rusya Devlet Başkanı Putin, bu çılgınlığı derhal durdurmalı” dedi.
SALDIRI ULUSLARARASI İNSANİ HUKUKA AYKIRIDIR
BM Güvenlik Konseyi üst düzey yetkilisi Rosemary DiCarlo da Rusyanın Ukrayna nükleer santraline saldırısının uluslararası insani hukuka aykırı olduğunu söyleyerek, Ukraynanın sınırlarına saygı gösterilmelidir. Bu karmaşayı sadece diplomasi durdurabilir. Rusya bu saldırılara sol vermelidir dedi.
aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: