• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

Çavuşoğlu’ndan Rusya ve Ukrayna’ya ‘Antalya’ teklifi

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin dokuzuncu gününde, NATO’da olağanüstü Ukrayna toplantısı gerçekleşti. NATO ülkelerinin dışişleri bakanları, Brüksel’deki NATO karargahında bir araya geldi. Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı sonrasında, NATO’nun Doğu Avrupa ve Orta Avrupa’daki uzun vadeli mevcut planlarının ele alındığı toplantılar sürerken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu açıklamalarda bulundu.
Çavuşoğlu, Rusyanın Ukraynayı işgali ile ilgili olarak, Amacımız bir an önce savaşın sona ermesi dedi. Çavuşoğlu, İki ülkenin (Rusya-Ukrayna) bakanlarını Antalyadaki forumda görüştürmek isteriz ifadelerinde bulunurken, Savaşın başlamasından önce her iki dışişleri bakanını da Antalyada bir araya getirmeyi planlıyorduk. Ukraynalılar bu savaş ortamında gelebilirler mi bilmiyorum. Rus Dışişleri Bakanı Lavrov da Antalyaya geleceğini teyit etti. İki tarafı da bakanlar düzeyinde bir araya getirmeyi temenni ederiz. dedi.
Çavuşoğlu, Hava sahamızı açık tutuyoruz. Sadece Türkiye açısında değil yaptırım uygulayan ülkelerin vatandaşları açısından da hava sahasın açık tutuyoruz. ifadelerinde bulundu.
Çavuşoğlu, Ukraynadaki Türk vatandaşları ile ilgili olarak da Dönmek isteyen her vatandaşımızı tahliye etmek için yoğun çalışıyoruz dedi.
Brükselde yoğun bir mesai yürüten Çavuşoğlu, Fransız, Bulgar, Hollandalı ve Alman mevkidaşları ile bir araya geldi.
aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: