• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

Avrupa’nın en büyük nükleer santralinde korkutan yangın

Reutersta yer alan habere göre, Ukrayna İçişleri Bakanlığı Danışmanı Anton Herashchenko, Rusların Zaporijya Nükleer Santralinin yakınındaki Energodar kasabasına tanklarla girdikten sonra ateş açtığını söyledi.
Rusya ordusu Ukraynadaki en kritik noktalardan olan Zaporijya nükleer santralinde kontrolü ele almak için Ukrayna ordusu ile çatışmaya devam ediyor. Ukraynanın Zaporijya Bölgesindeki Energodar kentine bulunan Zaporijya nükleer santrali çevreleyen Rus askerleri ile santrali koruyan Ukrayna ordusu arasında çatışma çıktı. Hala süren çatışmalar sırasında her 2 taraf da roketler ve ağır silahlar kullandı. Çatışmalar sırasında santralin bazı bölümlerinde yangın çıktığı öğrenilirken santral itfaiyesi tarafından yangınların büyümemesi için çalışma başlatıldığı aktarıldı. Bir taraftan da hem Ukrayna hem de Rus askerleri arasında da çatışmalar devam ediyor. Son gelen bilgilere göre, Rus Ordusunun Zaporijya Nükleer Santraline girdiği açıklandı.
PATLAMA OLURSA FACİA ÇERNOBİLİN 10 KATI BÜYÜKLÜĞÜNDE OLUR
Çernobilde kontrolü ele alan Rusya bu santralde de kontrolü ele almak isterken 6 nükleer reaktörün bulunduğu termik santralde yaşananlar tüm Avrupa ve dünyayı tedirgin ediyor. Rusya ve Ukrayna askerlerin santraldeki çatışmalarını milyonlarca kişi yakından takip ediyor.
Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba yaptığı açıklamada, Rus ordusu Zaporijya nükleer santraline her yönden ateş açıyor. Patlarsa, Çernobilden 10 kat daha büyük olacak! Ruslar, derhal ateşi kesmeli, itfaiyecilere izin vermeli, güvenlik bölgesi kurmalı dedi.
Santralin bulunduğu Enerhodar Belediye Başkanı Dmitriy Orlov yaptığı açıklamada, santrale saldırılara bir an önce son verilmesi çağrısında bulundu
ÇERNOBİL RUSLARIN İŞGALİ ALTINDA
Geçtiğimiz 24 Şubatta, Ukrayna Devlet Başkanlığı Kiev’e yakın bir konumda bulunan stratejik Çernobil Nükleer Enerji Santrali’nin kontrolünün Rusya’ya geçtiği duyurmuştu.
25 Şubatta açıklama yapan Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Çernobil Nükleer Santrali ve çevresindeki topraklarda tamamen kontrolün sağlandığını belirterek “Çernobil Nükleer Güç Santrali bölgesindeki topraklar, dün Rusya Hava İndirme Güçleri’nin birlikleri tarafından tamamen kontrol altına alınmıştır. Ukrayna ordusu taburlarından birinin askerleri ile nükleer santralin güvenliğinin beraber sağlanması için anlaşmaya varıldı. Nükleer Santral çalışanları normal çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Santral çevresinde radyasyon normal seviyede” ifadesini kullanmıştı.
aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: