• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi: Bu, Ukrayna halkını yok etme girişimi

Büyükelçi Bodnar, Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaşa ilişkin son gelişmeleri basın mensuplarıyla paylaştı.
RUSYA DAHA FAZLA SALDIRIYA GEÇTİ
Bodnar, Maalesef bu savaş olmaktan çıktı. Bu, Ukrayna halkını yok etme girişimi. Ukrayna silahlı kuvvetleri ve diğer birlikleri düşman saldırılarını durduruyor. Rusya bu savaşı maddi ve manevi kaybettiğini anlayınca daha fazla saldırıya geçti dedi.
Ayrıca, Büyükelçi Bodnar, Dışişleri Bakanı Sayın Çavuşoğlu ile konuştuk. Türk hükümeti ve Türk halkına desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Türkiyeden bize çok fazla insani yardım geliyor. Türk vatandaşları, aslında Ukraynada neler olduğunu ve Rusyanın ne kadar saldırgan bir davranış sergilediğini anlıyor ifadelerini kullandı.
TÜRK TARAFI MONTRÖYÜ TİTİZLİKLE UYGULUYOR
Ayrıca, Bodnar, Rus gemilerinin boğazlardan geçmemesi konusunda Türk tarafına minnettarız. Türk tarafı Montröyü titizlikle uyguluyor. Bu, Rusya-Batı çekişmesi değil. Bu, Ukrayna-Rusya savaşıdır. Bu, askeri bir harekat değil. Bu, bir saldırı. Bu, egemen devlete karşı yapılan saldırı. Bu, sivilleri yok etme ve altyapı tesislerine yapılan bir darbe şeklinde konuştu.
aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: