• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

“TEMELİ ATILAN YA DA BİTİRİLEN TEK BİR METRO HATTI GÖSTERSİNLER..”

Yerel basın mensuplarıyla gündemi değerlendiren Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Büyükşehirin bu dönem ilçemizde çakılı çivisi yok” dedi ve ekledi: “Yeni dönemde İstanbul’da temelini attıkları ya da bitirdikleri tek bir metro hattı göstersinler görevimden istifa edeceğim.”

Tantavi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen kahvaltı programında bölge yerel basın temsilcileriyle biraraya gelerek değerlendirmelerde bulunan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, önemli açıklamalar yaptı. Başkan Yıldırım, büyükşehir belediyesinin yeni dönemde Ümraniye’ye tek bir çivi dahi çakmadığını söyleyerek İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na sert sözlerle yüklendi. “İBB bu dönem İstanbul’da temelini attığı ya da bitirdiği tek bir yeni metro hattı göstersin belediye başkanlığından istifa edeceğim” diyen Yıldırım, kentsel dönüşümde de büyük bir hayal kırıklığı yaşandığını ifade etti. “Hani nerde yapacaklarını vadettikleri konutlar. Hepsi palavra, hepsi sıkma. İstanbul burası. Çekirge bir zıplar iki zıplar üçüncüye bütün yalanları ortaya çıkar” diyen Yıldırım, “Ümraniye’ye gölge etmesinler başka ihsan istemez. Küçüksu Caddesi orada. 9 aydır yapamadılar. Ümraniye’de bir tane temelini attıkları yeni hizmet, yatırım göstersinler. Çakmak’ta bizim karayollarından çıkarıp başlattığımız 300 metrelik yolu 6 ayda zor bitirdiler. Yine Hekimbaşı’ndan otoyola bağlantı yolunu da 6 aydır yapamıyorlar. İstanbul’a yazık ediliyor. Bunları Ak Parti’li bir belediye başkanı olarak değil teknik bir adam olarak söylüyorum. Göreve geleli kaç yıl oldu daha İBB’yi öğrenemediler” dedi.

Samimi bir ortamda soru cevap şeklinde gerçekleşen programda konuşan Başkan İsmet Yıldrım; “İletişim en önemli problemimiz. İletişim olursa problemlerin birçoğu ortadan kalkar. Ben Ümraniye’de doğmuş büyümüş Karadeniz asıllı bir kardeşinizim. Ümraniye’nin her noktasını kodlamış birisiyim. Problemlerin çözümünde İstanbul / Ümraniye ölçeğinde bilen o yönde yetişmiş hizmet odaklı birisiyim. İş odaklı işkolik bir yapıya sahibim. Onu belki yakinen görüyorsunuz takip ediyorsunuz. İnşallah bundan sonra böyle üç dört ayda bir, biraraya gelmenin faydalı olacağını düşünüyorum” dedi.

“Sütçü İmam ile Küçüksu Caddesi alttan tüp geçitle birbirine bağlanacak”
31 Mart 2019 yapılan yerel seçimlerde göreve geldiği günden bu yana birçok projeyi hizmete sunan Başkan İsmet Yıldırım, hayata geçirecekleri Santral Meydanı ve Son Durak projeleri ile alakalı bilgi verdi. “Santral Camii yıkılıyor, orası tamamen meydan olacak. Cami de parka doğru kayacak. Cevherağa Camii yeniden yapılacak. Mevlana Parkı’na kadar olan alanda dönüşüm projesi uygulandı. Altı dükkân, üstü konut şeklinde imar hazırlandı. Ayrıca parkı da düzenledik. Muhtarlık binasında da çalışmalar yaptık. Arkadaki tüm sokaklar da yeniden düzenlenecek. Orayı da düzenlemek benim hayalimdi. Projemiz otopark, ticarethane, konut ve camiyi kapsıyor. Bunların dışında Sütçü İmam Caddesi ile Küçüksu Caddesi alttan tüp geçitle birbirine bağlanacak” ifadelerini kullandı.

Ümraniye’de yapılan hizmetlerden de bahseden Başkan Yıldırım; “Ben reklam yapmayı çok sevmeyen biriyim. Ama şu da bir hakikat ki yaptıklarımızı vatandaşa anlatmamız lazım. Ümraniye’de neler yapıldı, neler yapılması lazım. Verdiğimiz sözleri yerine getirmemiz lazım. Bunları vatandaşlarımıza sizlerindi vesilesi ile duyurmamız lazım. Şimdi mesela pazar yerlerinin sözünü vermiştik. Hamd olsun kapalı pazar yerlerimizi yapmaya başladık. Ümraniye’mizde toplam 5 tane kapalı pazar yeri ile bu işi inşallah çözeceğiz. Avrupa Konutları’nın orada 13,500 metrekare çok güzel bir pazar yeri yaptık. 3 tane pazarı oraya taşıyacağız. Ücretsiz servislerle vatandaşlarımı taşıyacağız. İçinde tuvaleti, yürüyen merdivene olan, istersek 2 gün 3 gün yapabileceğimiz 1000 tane tezgâh aynı anda meyvesi, sebzesi ile giyimin ayrı olduğu, çocukların oyun grubunun ve otoparkının olduğu metroya yakın modern bir pazar yapıyoruz. Yağmurda çamurda kışta soğukta vatandaşlarımız bu kapalı pazar yerlerinde inşallah rahat bir şekilde alış verişini yapacak.” dedi.

Ümraniye’ye eşi benzeri olmayan bir Millet Bahçesi kazandırdıklarını da ifade eden Başkan İsmet Yıldırım; “ Şuan Dudullu Millet Bahçesi ile Trabzon Millet Bahçesi’nin inşası devam ediyoruz. 550 dönüm Dudullu, 180 dönüm Trabzon Millet Bahçesi ile en önemli projelerimizden bir tanesi de dördüncü Millet Bahçesi olarak 80 dönüm üzerine Can Park’ın arkasında yapacağız. Burada büyük bir kültür merkezi ile birlikte Ümraniye’nin Anadolu Yakası’nın en büyük kültür merkezi olacak. Göreve gelir gelmez 3 tane yüzme havuzu eksiğimiz vardı, 3 tanesini de yaptık tamamladık ve hizmete açtık. Şuan hizmetlerimiz çerçevesinde 11 okul devam ediyor. 16 okul planlandı yani 2 sene içerisinde Ümraniye’nin okul problemi olmayacak. 11 cami inşası ayrıca devam ediyor. Bir tane Cem Evi projesi yapıldı. Ümraniye olarak Anadolu Yakası’nda Türkiye’de olmayan 2500 kişinin aynı anda seyirci olarak katılacağı bir olimpik yüzme havuzu yapıyoruz. Çakmak Sporun olduğu yere yapacağımız bu olimpik yüzme havuzunun projeleri bitti. Cumhurbaşkanımızın talimatı ile en önemli projemizin bir tanesi de Ümraniyespor ve Spor Köyü projesi. Onunda ihalesi yapılarak projeleri bitti. Spor bakanlığı ile görüştük 1 milyarlık bir proje kısım kısım 4 hesapta yapılacak.” İfadelerini kullandı.
Spor ile alakalı bir sürü başarılarının olduğunu dile getiren Başkan Yıldırım; “ 20-22 ye yakın çeşitli Spor dallarında Avrupa ve Dünya da ulusal bir sürü altın gümüş madalyalarımız var. Şu anda 39 dalda 600’e yakın lisanslı sporcumuz var. İlçemizde bulunan iki Amatör Spor kulüplerine millet bahçesinde bir futbol sağası yaptık. Meclisten karar çıkararak başarılı sporculara nakdi yardım yapıyoruz. Liselerin ve ortaokulların tamamına malzeme yardımı yapıyoruz. Amatör spor kulüplerinin tamamına malzeme yardımı yapıyoruz. Kurduğumuz Hentbol takımını 3. Lig 2. Lig 1. Lig şimdi Süper lig’e çıkaracağız.” dedi.
Başkan Yıldırım; “Ayrıca İstanbul’da olmayan bir şey daha yaptık. Atatürk Mahallesi benim doğduğum yerdir. Burayla alakalı bütün sokaklarını taradım, bütün altyapılarını elektrik, yağmur suyu, pis su ve internet alt yapısını yeniden ele aldık. Şimdi kazdık tamamlıyoruz. Bundan sonra da üst cepheye geçeceğiz yani Atatürk Mahallesi’nin tamamını da parklarıyla bina giydirmeleri ile dükkân tabelaları ile ve sokaktaki girişiyle çıkışıyla yayalaştırmasıyla yani bir ulaşım Master planı ile birlikte göreceksiniz.” diyerek programa katılan tüm yerel gazetecilere teşekkür etti.The post “TEMELİ ATILAN YA DA BİTİRİLEN TEK BİR METRO HATTI GÖSTERSİNLER..” first appeared on Yerel Gazete.

Paylaşın: