• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

Rusya-Ukrayna savaşı… Kiev’de arka arkaya patlamalar: Küçük bir nükleer bomba gibi

Rusyanın geçen hafta Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetlerini resmi olarak tanımasından sonra bölgede istikrar ve barış sağlamak için asker, zırhlı araç ve tanklarını bölgeye göndererek işgal planını devreye sokmasına tepkiler artarken birçok şehirde çatışmalar da devam ediyor.
2014te Kırımı ilhak ettikten sonra büyük tepki çeken Rus lider Putinin son dönemde Kieve daha çok baskı yapma talimatı verdiği tahmin edilirken dün geceden sabaha karşı Kievde arka arkaya patlamalar meydana geldi. İngiliz basını bu patlamaları, Küçük nükleer bombalar gibi yorumlarken yerel saatle gece 2 civarında en az 4 patlama olduğu belirtildi.
ŞEHRİN ISITMA SİSTEMİ ETKİLENEBİLİR
Öte yandan Rus hava kuvvetlerinin Kievin güneyindeki ana demiryolu istasyonunu hedef aldığı da belirtilirken son saldırılar ile birlikte Ukrayna Savunma Bakanlığından bir açıklama geldi. Savunma Bakanlığı, son füzelerin merkezi ısıtma sistemine isabet ettiği ve şehirde ısınma sorunu yaşanabileceğini duyurdu. Dondurucu kış gününde milyonlarca insanın ısınamayacağı öngörülüyor.
Ukrayna medyasında yer alan haberlerde sadece Kievin değil birçok kentin saldırı altında olduğu belirtiliyor. Kyiv Independent isimli medya kuruluşu, Kiev başta olmak üzere Oblast, Lviv, Odessa, Frankivsk, Zhytomyr ve Hernikov bölgelerinde de siren seslerinin duyulduğunu yazdı.
aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: