• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

Macron: Putin, Ukrayna’ya yönelik saldırıları durdurmayı reddediyor

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 24 Şubat’tan bu yana Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı 3’üncü telefon görüşmesinin ardından sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.
Macron, Bu sabah Başkan Putin ile konuştum. Bu noktada Ukraynaya yönelik saldırılarını durdurmayı reddediyor. İnsan trajedilerinden kaçınmak için diyaloğu sürdürmek kesinlikle gereklidir. Çabalarıma ve temaslarıma devam edeceğim. En kötüsünden kaçınmalıyız. Halkları korumak, insanlık trajedilerini önleyecek jestler elde etmek, bu savaşa son vermek için diyalogda bulunmak (Ukrayna Devlet Başkanı) Başkan Zelenskiy ve uluslararası toplumla birlikte taahhüdümün anlamıdır. Kararlılığım tamdır ve öyle kalacaktır ifadelerini kullandı.
GÖRÜŞME PUTİNİN TALEBİYLE GERÇEKLEŞTİ
Fransız medyasında yer alan ve Elysee Sarayı’ndan bir kaynağa dayandırılan haberlerde ise, iki lider arasındaki telefon görüşmesinin krizden çıkış yolu için çok az umut olduğu ve görüşmenin devam eden operasyonlar hakkında bilgi vermek isteyen Putin’in talebiyle gerçekleştiği aktarıldı.
Kaynak, Başkanın sezgisi, Başkan Putinin kendisine söylediklerine bakılırsa en kötüsünün henüz gelmediği yönünde. Rusyanın hırsı tüm Ukraynayı almak. Vladimir Putinin savaş amaçları değişmedi dedi.
Haberlerde, Macron’un Putin’e “Ukrayna rejimi hakkında ciddi bir hata yaptığını ve Ukrayna’nın Nazi olmadığını söylediği aktarılarak, Putin’e ayrıca Kendine hikayeler anlatıyorsun, bahaneler arıyorsun. Kendine yalan söyleme dediği belirtildi.
PUTİN, SİVİL KAYIPLARIN VARLIĞINI REDDEDİYOR
Haberlerde, Macron’un Putin’e Tamamen Putin’in sorumluluğunda olan bu savaşın ülkesini uzun süre tecrit ve yaptırımlar altına sokacağını ifade ettiği aktarılarak, Macron’un, Kievdeki siviller için endişe duyduğunu söylediği ve Putin’in sivil kayıpların varlığını reddettiği bildirildi.
Macron, Putin’in ardından Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile görüştü. Haberlere göre Zelenskiy, halkının özgürlüğü için savaşma kararlılığını yineledi ve Rusyanın belirlediği barış koşullarını açıkça reddettiği açıklandı.
aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: