• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

Gürcistan’ın ardından Moldova da AB üyeliği için başvurdu

Rusyanın Ukraynayı işgali, komşu ülkeleri harekete geçirdi. Ukrayna ve Gürcistanın ardından Moldovada Avrupa Birliği üyesi olmak için resmi başvuru yaptı.
GÜRCİSTAN İMZAYI ATTI
Canlı yayında halka hitap eden Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili, ülkesi için bugünü tarihi bir gün olarak nitelendirdi. “Bu başvuru dilekçemiz Gürcistanın Avrupa entegrasyonuna yönelik bir sonraki önemli adımdır” diyen Garibaşvili şu ifadeleri kullandı:
* Bugün Gürcistan için tarihi bir gün. Gürcistan adına AB üyeliği başvurusu belgesini imzalıyorum. AB üyeliğine başvurmak, Gürcistanın Avrupa entegrasyonu yolunda atılan bir diğer önemli adımdır. AB üyeliğine başvurmak, Gürcistanın Avrupa entegrasyonu yolunda bir diğer önemli adımdır.
* Tarihimizde yeni bir sayfa açan ve atalarımızın tek bir Avrupa ailesinde birleşmeyi amaçlayan çabalarını sürdüren bir aşamadır. Gürcistan bir Avrupa devletidir. Ülkemiz, uzun tarihi boyunca her zaman Avrupa kültür ve medeniyet alanına ait olmuştur ve bugün bile bunun korunmasına ve gelişmesine değerli katkılarda bulunmaktayız.
aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: