• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

‘Devlet hastanesinde 8 branşta uzman doktor yok’

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Türkiyenin dört bir yanında yaşanan hastanelerdeki doktor sıkıntısına dikkat çekti.
Bursanın birçok ilçesinden, devlet hastanelerinde doktor olmadığı yönünde şikayetlerin geldiğini belirten Aydın, İznik Devlet Hastanesinde 8 branşta doktor yok. İznikliler, Bursadaki özel hastanelere gitmek zorunda kaldıklarını söylediler dedi.
KİMİ İSTİFA ETMİŞ, KİMİ DE TAYİN OLMUŞ
İznik Devlet Hastanesinde Dahiliye ve Genel Cerrahi doktorlarının tayin olduğunu, KBB, FTR ve Radyoloji doktorlarının istifa ettiği bilgisine ulaştıklarını dile getiren Aydın, Enfeksiyon, Cildiye ve Üroloji bölümlerinde ise uzun süredir doktor olmadığına dikkat çekti.
“İKTİDAR SADECE SEYREDİYOR, ÇÖZÜM ÜRETMİYOR”
Sağlıkta devrim yaptık diyenlerin Türkiyenin sağlık sistemini geriye götürdüklerine, doktorların üzerindeki baskılardan dolayı istifa ettiklerini ifade eden Aydın, Vatandaşlarımız hergün randevu alabilmek için bizleri arıyor. Telefonda doktor olan hastanede dahi 2-3 aydan önce randevu alabilmek mümkün değil. Sağlıktaki kötü gidişatı biz biliyoruz, vatandaş biliyor ama iktidar sadece seyrediyor ve bir çözüm üretmiyor. Özellikle ilçe hastaneleri kaderine terk edilmiş durumda. Ağır çalışma koşullarına dayanamayan, hak ettiği değeri görmeyen doktorlar ya istifa edip özel hastanelere geçiyor ya da Türkiye’yi terk ederek yurtdışına yerleşiyor. Hastaya da doktora da çare olamayan başarısız bir iktidarla karşı karşıyayız” diye konuştu.

aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: