• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

Cinayette gizli tanık: ‘Cesetleri ormanda bırakmasaydınız’ dediler

Olay, 31 Ocak 2020de Kaman ilçesi Bayramözü köyünde meydana geldi. Su tesisatçısı Osman Çelik ile amcasının oğluyla dini nikahla birlikte yaşayan Vildan İnce, Kasım 2020de kaçarak evlenip ilçe merkezine yerleşti. Vildan ve Osman Çelikten 2 gün haber alamayan yakınları, jandarmaya başvurdu.
Çelikin ailesi, Vildanın Bayramözünde yaşayan ailesinden şüphelendiklerini söyledi. Jandarmanın köydeki araştırmalarıyla Vildan ve Osman Çelikin cesetleri, Dağbaşı mevkisinde toprağa gömülmüş halde bulundu. Çiftin tabancayla öldürülüp gömüldüğü belirlendi.
Kaman İlçe Jandarma Komutanlığının başlattığı soruşturma kapsamında, Vildanın babası Veysi, annesi Kadriye, ağabeyleri Recep, Ramazan ve Resul, halasının oğlu Berhude İrten, ablası Hatice Sesigüzel, eniştesi Mehmet Sesigüzel ile dini nikahla birlikte yaşadığı Resul İnce gözaltına alındı. Vildan- Osman Çelik çifti ise ilçede toprağa verildi.
İlçe Jandarma Komutanlığındaki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen 9 sanıktan 8i çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı, Mehmet Sesigüzel ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
SANIKLAR HAKKINDA HAZIRLANAN İDDİANAME KABUL EDİLDİ
Tutuklu sanıklar Berhude İrten, Hatice Sesigüzel, Veysi İnce ve Kadriye İnce hakkında tasarlayarak yakın akrabayı kasten öldürme ve töre saikiyle öldürme suçundan, Ramazan İnce, Resul İnce, Recep İnce ve Resul İnce hakkında ise cinsel saldırıya teşebbüs, yakın akrabayı eziyet çektirerek kasten öldürme ve töre saikiyle öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet istemiyle dava açıldı.
Tutuksuz sanık Mehmet Sesigüzelin ise suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme suçundan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle cezalandırılması istendi. Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

15 ARALIKTA RESMİ NİKAHLA EVLENMİŞLER
Jandarma ekiplerininin incelemesinde, Vildan Çelikin ailesinin baskısıyla amcasının oğlu olan Resul İnce ile dini nikahla evlendirildiği ancak Vildanın olaydan yaklaşık 2 ay önce sevgilisi Osman Çelik ile kaçtığı belirlendi. Vildan ve Osman Çelik, 15 Aralık 2020de resmi nikahla evlendi.
İnce ailesi de kızlarını barışmak için yeniden eve çağırdı. Eve gelen Vildan Çelik, ailesi tarafından darbedildi, ardından baskıyla Osman Çeliki arayıp barışma bahanesiyle eve çağırdı. Eve giden Osman Çelik, İnce ailesiyle tartıştı.
Tartışmanın büyümesiyle Osman ve Vildan Çelik bıçaklanıp, ormanda tabancayla vurulup öldürüldü. Çiftin cansız bedenleri, Dağbaşı mevkisindeki araziye götürülüp gömüldü. Osman Çelikin babası İsmail Çelikin şikayetiyle jandarmanın oluşturduğu özel ekip, 30 saat süren çalışmanın ardından çiftin cesetlerini toprağa gömülü halde buldu.
SANIKLARIN İFADELERİ ORTAYA ÇIKTI
Vildan Çelikin dini nikahlı eşi olduğunu belirten Resul İnce, savcılıkta verdiği ifadede, Eşim bana mektup bırakarak evden gitti. Mektupta ben gerilla olacağım, artık dağa çıkacağım yazıyordu. Benim başka bir suçtan dolayı kesinleşmiş hapis cezam olduğu için Vildan ile resmi nikah yapamadık. Eşim Vildan İncenin kiminle kaçtığını bilmiyordum.
Olay günü Veysi, Berhude, Hatice, Kadriye, Ramazan, Recep ve Resul ile birlikte aynı ortamdaydık. Vildana tokat attım. Osman da o sırada sen kimsin de benim eşime vuruyorsun dediği anda Osman ile birlikte olduğunu öğrendim. Vildanın kocası ben miyim, Osman mı? diyerek ailesine sordum. Hepsi de kafasını önlerine eğerek bir şey diyemediler. Ben de Allah belanızı versin diyerek olay yerinden uzaklaştım. Ben bir şey yapmadım. İkisinin de öldüğünü sosyal medyadan öğrendim dedi.
Vildan Çelikin halasının oğlu Berhude İrten ise, Osman ile Vildanın cesetlerini kuzenim Recep İnce ile beraber gömdük. Pişmanım derken, Vildanın babası Veysi İnce de Vildan ve Osmanı biz öldürmedik. Bizim bir suçumuz yok. Hakkımızdaki hiçbir suçlamayı kabul etmiyoruz. Onları imam nikahlı eşi Resul İnce öldürdü ifadelerini kullandı.
Vildanın eniştesi Mehmet Sesigüzel ise suçsuz olduğunu belirterek, Ben Osman ve Vildana bir şey yapmadım. Cesetleri Veysi İnce, Recep İnce ve Berhude İrtemin gömdüğünü biliyorum. Suçsuzum dedi.
Kadriye İnce de Osman ve Vildana biz bir şey yapmadık. Onları dini nikahlı eşi Resul öldürdü ifadelerini kullandı. Diğer sanıklar Recep, Ramazan ve Resul İnce ile Hatice Sesigüzel de suçsuz olduklarını söyledi.
GİZLİ TANIK ANLATTI
Yaşanan olayda gizli tanığın verdiği ifade de iddianamede yer aldı. Gizli tanığın ifadesinde, Olay günü haklarında ceza istenen sanıklar bir aradaydı. Hepsi birlikte hareket etti. Vildan Çelikin ablası Hatice Sesigüzel, Vildanı arayarak, Kamana gelin. Annemle babam sizi affedecekler. Ellerini öpün, barışın dedi. Önce Vildan eve geldi. Kendisi evde darbedildi.
Vildana eşi Osmanı aramasını söylediler. Vildan da Osmanı barışma bahanesiyle eve çağırdı. Osman da eve geldi. Osman evde sopalarla darbedildi. Kendisine evin banyosunda çeşitli eziyetler yapıldı. Sonrasında Vildanın babası Veysi, ağabeyleri Resul ve Recep, halasının oğlu Berhude ile dini nikahlı eşi Resul İnce ikisini ormana götürdü.
Orada tabancayla vurularak öldürüldüğünü öğrendik. Öldürüldükten sonra ilk önce ormana bırakılmış. Eve geldiklerinde Vildanın annesi Kadriye İnce, Cesetleri ne yaptınız? Ormanda bırakmasaydınız. Keşke suya atsaydınız ya da toprağa gömseydiniz dedi. Bunun üzerine aynı kişiler yeniden ormana giderek Osman ve Vildanın cesetlerini toprağa gömdü. Sonrasında evdeki delilleri yok ettiler dediği öğrenildi. Davanın ilk duruşması, Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesinde 12 Mayısta görülecek. (DHA)
aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: