• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

Blinken duyurdu! ABD’den Rusya’nın savunma sanayine yaptırım

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rusyanın Ukraynaya saldırıları karşısında Rusyaya ve savaşa yardım eden Belarusa yeni yaptırımlar uygulanacağını duyurdu.
Blinken yaptığı açıklamada, Rusyanın savunma sanayi sektöründe yer alan 22 kuruluşa yaptırım uygulanacağını belirterek şöyle konuştu:
* Rusyanın en büyük finans kurumlarına ve servet fonuna yaptırım uyguladık. Bugün savunma sektörüne de kapsamlı yaptırımlar uyguluyoruz. Bu yaptırımların Rusya ekonomisi üzerinde güçlü etkisi oldu. Yeni yaptırımlar, savaş uçakları, piyade savaş araçları, füzeler, insansız hava araçları, elektronik savaş sistemleri yapan şirketleri yaptırıma tabi tutacaktır.
Blinken, Ukrayna halkına saldırmak için kullanılan bu sistemler insan haklarını ve uluslararası insancıl hukuku ihlal ediyor ifadelerini kullandı.
RUS ŞİRKETLERİ VE OLİGARKLARIN VARLIKLARININ İZİ SÜRÜLECEK
ABD ve müttefiklerinin yaptırım uygulanan Rus şirketlerinin ve oligarkların varlıklarının izini sürmek ve dondurmak için bir görev gücü başlattığını aktaran Blinken, Bu kişilerin yatlarını, özel jetlerini, dünya başkentlerindeki zengin mülklerini donduracağız” dedi.
BÜYÜK ULUSLAR BLÖF YAPMAZLAR
Blinken, (Rusya Devlet Başkanı) Başkan Putin`i eşi görülmemiş muazzam sonuçlar konusunda uyardığımızda, ABD ve müttefiklerimizin blöf yaptığını varsaymış olabilir, ancak (ABD Başkanı) Başkan Bidenın da söylediği gibi büyük uluslar blöf yapmazlar. ABD blöf yapmıyor ve Başkan Putin ciddi şekilde yanlış hesaplama yaptı dedi.
ABDDEN BELARUSA YAPTIRIM
Rusyanın Ukrayna’daki işgalci eylemlerindeki rolü nedeniyle Belarusa da yaptırım uygulanacağını aktaran Blinken, Başkan Putinin tercih ettiği savaşta ortak bir savaşçı olmaktan sorumlu olan Belarusun önemli teknolojileri ithal etme imkanını engelleyeceğiz. Eğer Belarusun Lukaşenko rejimi savaşa desteğini sürdürürse, kendi rejimi için sonuçları tırmandıracaktır dedi.
UKRAYNADA BİNLERCE SİVİL ÖLDÜRÜLDÜ
Blinken, Ukraynada süren çatışmalar nedeniyle binlerce Ukraynalının ülkeyi terk ettiğine dikkat çekerek, Rus birliklerinin Ukraynadaki kritik altyapıyı yok ettiğini ifade etti. Blinken, Ukraynada yüzlerce, hatta binlerce sivil öldürüldü ve yaralandı. Şu anda hala Ukraynada bulunan ve komşu ülkelerde güvenlik arayan milyonlarca Ukraynalı mümkün olan her yere sığınıyor. Bu utanç verici. Öldürülen ve yaralanan sivillerin sayısı, insani sonuçlar, önümüzdeki günlerde artacaktır dedi
PUTİN LİDERLİĞİNİ İSPATLAMAK İÇİN ASKERLERİNİ GERİ ÇEKMELİ
Blinken, Başkan Putin liderliğini ispat etmek istiyorsa, Rus askerlerinin evlerine, ailelerinin yanına gitmesine izin vermeli ifadelerini kullanarak, Ukraynadaki işgal, Avrupadaki istikrara ve yaklaşık 80 yıldır dünyanın dört bir yanındaki insanlar için güvenlik ve refahın temeli olan kurallara dayalı düzenin tamamına bir tehdittir dedi.
DÜNYA LİDERLERİ BİRLİK İÇİNDE
Ukraynanın savaşa karşı olan cesaretinin dünyaya ilham verdiğini vurgulayan Blinken, “Dünya, Rusyanın savaşına karşı birlik oldu dedi.
Ukraynaya gerekli insani ve savunma desteğinin yapılacağını söyleyen Blinken, Ukrayna halkına insani yardım göndermeye çalışıyoruz, cephedeki ülkeleri desteklemeye çalışıyoruz. Rusyayı sorumlu tutuyoruz ve bu nedenle ekonomisini izole ediyoruz dedi.
DİPLOMATİK YOL HALA AÇIK MESAJI
Blinken, ABDnin yine de diplomatik bir yolun kapısını açık tuttuğunu belirterek, Rusyayı askeri gerilimi düşürmeye çağırdı.
ABD Dışişleri Bakanı Blinken ayrıca krizle ilgili olarak Perşembe gününden itibaren 8 Martta kadar Belçika, Polonya, Moldova, Letonya, Litvanya ve Estonyayı ziyaret edeceğini söyledi.
aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: