• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

ABD’den Rusya’ya yeni yaptırım! Peskov da listede

ABD, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yakın isimleri yaptırım listesine aldı. Beyaz Saray tarafından yapılan yazılı açıklamada, Bugün ABD, müttefikler ve ortaklarıyla koordineli olarak, Ukraynayı vahşice işgal etmesine rağmen Başkan Putini desteklemeye devam eden Rus seçkinlerini ve aile üyelerini hedef alıyor. Bu kişiler, Putinin Ukraynayı işgalini desteklemek için gerekli kaynakları sağlamaktan sorumludur. Bu kişiler ve aile üyeleri ABD finans sisteminden silinecek, ABDdeki varlıkları dondurulacak ve mülklerinin kullanımı engellenecektir denildi.
YAPTIRIM UYGULANACAK KİŞİLER
Yaptırım uygulanacak Rus seçkinlerinden birinin Rusyanın en zenginlerinden olan ve Putinin yakın bir destekçisi olarak bilinen Alisher Burhanovich Usmanov olduğunu belirtilen açıklamada, Putinin sözcüsü ve en büyük destekçilerinden biri olan Dmitry Peskova da yaptırım uygulanacağı aktarıldı.
Açıklamada, aile üyeleriyle beraber yaptırım uygulanacak Rus seçkinleri listesinde, Nikolai Tokarev, Boris Rotenberg, Arkady Rotenberg, Sergei Chemezov, Igor Shuvalov, Yevgeniy Prigozhin, Dmitry Peskov ve Alisher Usmanov isimleri yer aldığı ifade edildi.
Bu kişilerin her birinin eşleri ve çocuklarının da yaptırımlara tabii tutulacağı aktarılan açıklamada, sahip oldukları şirketler, lüks emlaklar, jet ve yat gibi lüks araçların dondurulduğu belirtildi.
19 OLİGARK VE 47 AİLE ÜYESİNE VİZE YASAĞI
Rus oligarkların, Rusyanın istikrarsızlaştırıcı dış politikasını desteklemek için kötü niyetli faaliyetleri yönlendirdiği, yetkilendirdiği ve finanse ettiği ifade edilen açıklamada, yaptırım kapsamında 19 oligark ve 47 aile üyesine vize kısıtlamaları getirmek için adımlar atıldığı belirtildi.
Açıklamada, Başkan Bidenın dediği gibi, müttefiklerimizle ve ortaklarımızla, bu şiddet rejiminden çıkar sağlayan Rus oligarklarını ve yozlaşmış liderlerini sorumlu tutmak için çalışmaya devam edeceğiz denildi.
7 RUS KURULUŞA YAPTIRIM
Açıklamada ayrıca, Rusya hükümetinin Ukraynayı işgalinin bir parçası olarak dezenformasyon yayma ve algıları etkileme çabalarına olanak tanıyan Rusyanın 7 kuruluşuna tam engelleme yaptırımları uygulanacağı duyuruldu.
BIDEN, PUTİN İLE GÖRÜŞMEYECEK
Psaki ayrıca, Putin ile Biden arasında herhangi bir görüşmenin yakın bir zamanda olmayacağını belirtti. Psaki Şimdi zamanı değil dedi.
aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: