• +90 216 606 3 CHP(247)
  • bilgi@chpgenc.com
  • 09:00-22:00

Türkiye’ye yürüyerek geldi, oyuncak ayısıyla mesaj verdi

Ukraynanın Nikolaev kentinde yaşayan ABD asıllı Donald Hofferber, Ukrayna asıllı eşi Lilia, çocukları Aleksandre (4), Michael (8) ve Anna (6) ile birlikte savaştan kaçarak, zorlu ve 7 süren yolculuklarının ardından Türkiyeye geldi.

Yaşadıkları kentten Odessaya geçen ve buradan otomobille Romanya sınırına gelen aile, sınır kapısındaki yoğunluk nedeniyle aracı bırakıp, bavullarıyla birlikte 8 kilometre yürüyüp Romanyaya geçti.
Buradan arkadaşlarından yardım isteyen Donald Hofferber, onların aracı ile Bulgaristanda Kapıkule Sınır Kapısının karşısında bulunan Kapitan Andreevo Sınır Kapısına getirildi. Buradan Bulgaristan ile Türkiye arasındaki tampon bölgeye yürüyerek geçen aile Türkiyeye ulaştı.
EVİMİZİN YAKININA BOMBALAR DÜŞTÜ
Zaman zaman gözyaşları döken Donald Hofferber, hayatlarını sürdürdükleri Nikolaev şehrinden savaşın başlamasıyla birlikte Odessaya geçtiklerini belirterek, Oradan da bir arabayla sınıra doğru yola çıktık. O araba bizi olabildiğince uzağa götürdü, sanıyorum 14 kilometre gittik. Sonrasında bagajlarımızla 8 kilometre boyunca sınıra yürüyüp sınırı geçtik. Cuma akşamı gün batımından önce saldırmaya başladılar. Çok fazla saldırı oldu, helikopterler köprülere saldırdı. Evimizin çok yakınına bombalar düştü. Biz evimizi terk ettiğimizin ertesi günü Rus tankları evimizin önüne ulaşmış ama Ukrayna ordusu orada 20 Rus tankını etkisiz hale getirmiş diye konuştu.
Türkiyede bir süre İstanbulda kalmayı planladıklarını söyleyen Hofferber, Gelme imkanımın bulunduğu İtalya veya İstanbul vardı ben de İstanbuldaki arkadaşlarımı tercih ettim. Bence Türkiye bizim için şu an güvenli. 1 ay kadar İstanbulda kalmayı düşünüyorum, orada Amerikan Büyükelçiliğine gideceğim dedi.

SAVAŞIN İZLERİ OYUNCAK AYISINDA
Ukrayna asıllı Lilia Hofferber ise Kapıkule Sınır Kapısında gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Ailenin kızları Anna ile savaşın korkunç yüzünü anlatmak için yara bandı ve sargı bezleriyle sardığı oyuncak ayısını bir an olsun yanından ayırmadı.
UKRAYNALI AİLE TÜRKİYEYE SIĞINDI
Ukraynanın Lviv şehrinden yaşayan ve savaş başlamadan önce Macaristana geçen Ukraynalı Aleksandır Drogov, eşi Nina ve oğlu Daniel ile birlikte Kapıkule Sınır Kapısından Türkiyeye geldi.
Türkiyeye kendilerini güvende hissettikleri için geldiklerini söyleyen Aleksandır  Drogov, Polonya sınırına çok yakındaydı evim. Bölgedeki çoğu kişi şu anda savunma yapıyorlar şehirlerini. Şu anda nereye gideceğimize henüz karar vermedik. Şimdilik geçici bir yer bakacağız. Artık Türkiyede kalacağım ama şu inancım tam, biz kazanacağız. Bence Ukrayna en güçlü ordulardan birisine sahip, hiç şüphem yok ki kazanacağız. Hayatıma devam etmem, işime devam edip para kazanmam gerekiyordu. Türkiye de Ukrayna halkına çok iyi davrandı bu süreçte ve bu nedenle Türkiyeye sığındık diye konuştu. (DHA)
aip2(‘pageStructure’, {“pageType”:”other”,”pageCategory”:”sozcu”,”pageIdentifier”:””}, ‘https://www.sozcu.com.tr/tools/sitemaps/x/feed_category_news.php’);var aip2_pageCategory = “sozcu”;

Paylaşın: